coronavirus in Nederland

Er worden steeds meer mensen gespot die het coronavirus binnen Nederland met zich meedragen. Ook zijn er mensen waarbij wordt vermoed dat ze corona kunnen hebben. Zo zijn er vanaf vandaag al achttien mensen bekend met het virus. Dit werd bekend gemaakt door het RIVM. Op het moment gaat het aantal naar alle verwachtingen nog oplopen, omdat er nog tientallen testen worden afgenomen. Onderzoeken moeten aantonen hoe Nederland er precies voor staat.

Meldingen coronavirus binnen Nederland

Vooralsnog gaat het bij de onderzochte mensen om milde klachten en mogen ze thuis in quarantaine blijven zitten. Op het moment is corona aangetroffen bij twee broers in Loon op Zand, een kennis van diezelfde patiënt, in Rotterdam in het Maasstad Ziekenhuis, in Helmond, Houten, Oss en twee mensen uit Utrecht. Dit blijkt uit verschillende berichten die tot nu al in verschillende media zijn verschenen.

Verschillende ziekenhuizen zijn tijdelijk op slot gegaan, omdat er iemand is geweest die het virus zou dragen. Zo gebeurde dit in Gorinchem. Een patiënt die in het Erasmus MC in Rotterdam positief werd getest op Corona, heeft in Gorinchem een tijdje op de intensive care gelegen. De patiënt in kwestie verbleef tussen 21 en 28 februari op deze afdeling. In Gorinchem was ze niet getest op corona.

Er is onder andere corona ontdekt bij een vrouw uit Nieuwendijk, een man uit Dalen, iemand uit Oss en een vrouw uit Tilburg. Ook werden mensen uit Zwolle en Helmond in quarantaine gezet omdat bij hen het coronavirus werd gespot. Niet bij alle patiënten met corona valt uit de media af te leiden waar de ze precies vandaan komen. Voor een groot deel valt uit media-uitingen wel te achterhalen waar de patiënten met het coronavirus ongeveer vandaan komen.

Bron van het coronavirus achterhalen

Op het moment worden voornamelijk mensen die in aanraking zijn geweest met besmette patiënten onderzocht. Ook worden mensen onder de loep genomen die naar Italië zijn gereisd. Vooral Noord-Italië wordt op het moment als een risicogebied beschouwd. Er wordt bij de testen zoveel mogelijk inschat wie er allemaal contact kunnen hebben gehad met de besmette persoon.

Dit is lastig, omdat de bron van de besmetting niet altijd te achterhalen valt. Wanneer men op vakantie is geweest naar Noord-Italië is de kans groot dat dit de reden was, maar de besmetting kan net zo goed ergens anders zijn opgelopen. Dit maakt het lastig om goed advies te geven welke plekken het best kunnen vermeden als het om covid-19 gaat, oftewel het coronavirus.

Maatregelen rondom hygiëne

Op het moment wordt er vooral geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te zijn. Alhoewel het niet wordt verboden, wordt de tip meegeven om zo min mogelijk contact met andere mensen op te zoeken. Uiteraard is dit niet altijd mogelijk omdat voor veel werk menselijk contact nodig is. Sommige banen vereisen het.

Op veel werkplekken wordt al de regel gesteld dat mensen elkaar niet de hand schudden. Op die manier moet worden voorkomen dat het virus zich makkelijk via de handen verspreid. Handen komen toch snel in de buurt van de mond, bijvoorbeeld bij het eten. Daarnaast wordt er geadviseerd vaak de handen te wassen en wanneer iemand moet niezen dit niet in de palmen van de hand te doen, maar waar mogelijk in de ellebogen. Die raak jijzelf en anderen niet zomaar aan.

Bericht 18 besmetting van het coronavirus binnen Nederland nu al bekend is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Lees Meer via deze link