tweede coronabesmetting nederland diemen

Langer op vakantie, het klinkt in eerste instantie wel fijn. Toch kun je tijdens zo een vakantie maar weinig als je vast wordt gezet op de kamer van je hotel. Het is 27 Nederlands reizigers overkomen. Door de lokale overheid is besloten dat zij hun hotelkamer niet mogen verlaten, omdat ze mogelijk ineen vliegtuig zaten met iemand die besmet was met het coronavirus. Mogelijk zijn daardoor de reizigers ook besmet en als dat zo is kunnen ze anderen ook met het virus besmetten.

Opsluiten op de hotelkamer

Op het moment wordt er een test uitgevoerd, maar het zal nog tot morgen duren voordat de uitslag van die test bekend is. Tot die tijd worden de reizigers vastgehouden op hun kamers. Eerder werden de reizigers al uit hun huidige hotel gehaald en in een ander hotel vastgezet. Hiervoor werden de aanwijzingen opgevolgd van de lokale autoriteiten, die het aantal besmettingen zo klein mogelijk willen houden. Daarvoor worden soms harde maatregelen getroffen.

Het nieuws werd bekendgemaakt door reisorganisatie Kras Reizen. Op het moment worden er reizen uitgevoerd naar Vietnam, ondanks de kans op besmettingsgevaren. Het virus zou mogelijk door een passagier vanaf het Engelse Londen meegenomen. De passagiers van deze reis kwamen niet alleen uit Engeland. Er waren Britten, maar ook mensen die in Italië waren geweest.

Maatregelen tegen Coronavirus Nederland

In veel landen wordt er van alles op slot gegooid vanwege het coronavirus. Waar in Vietnam direct wordt besloten om potentiële besmette personen in quarantaine te zetten, is dat niet overal even vanzelfsprekend. In Noord-Italië, waar het aantal besmettingen op het moment het heftigst is, wordt er gekozen om theaters, musea en andere plekken waar veel mensen komen, dicht te gooien. In Nederland wordt voornamelijk het advies gegeven om thuis te blijven, maar zijn er nog geen tekenen dat theaters of musea zullen worden gesloten.

Wel wordt er extra focus gelegd op controle binnen Noord-Brabant. Hier zijn momenteel de meeste meldingen bekend van het coronavirus. Er worden al diverse proeven uitgevoerd om te kijken of mensen wel of niet het coronavirus hebben. Deze proeven werden eerst voornamelijk afgenomen bij mensen die in een risicogebied hebben gezeten of in contact waren geweest met iemand anders die al positief was getest. Het aantal besmettingen met het coronavirus is in Nederland 321 sinds de laatste melding. Naar verwachtingen is het echte getal nog vele malen hoger, omdat het onmogelijk is om heel Nederland op het virus te testen.

Wereldwijd worden er evenementen afgeblazen waar veel mensen op af komen. Eerder werd Tomorrowland al afgeblazen, er wordt nagedacht over een plan B voor het geval het Eurovisie Songfestival zal worden afgelast en ook Coachella is al uitgesteld. Dit Amerikaanse muziekfestival zal pas in oktober worden gehouden, mits de corona dan onder bedwang is. Anders zal er opnieuw een datum moeten worden geprikt, of in het ergste geval het hele festival alsnog moeten worden afgezegd. Fans hopen natuurlijk van niet, maar het valt op het moment allemaal niet uit te sluiten. Naar verwachting zal er de komende tijd nog meer worden gesloten.

Mochten evenementen doorgaan, dan is het sowieso al lastiger om erheen te komen. Zeker als die evenementen in het buitenland zijn. Openbaar vervoer ondervind ook de nodige problemen door het coronavirus. Vluchten worden bijvoorbeeld geannuleerd. KLM geeft aan dat het bedrijf vanwege het nieuwe coronavirus alle vluchten naar Venetië, Milaan en Napels tot en met 3 april zal schrappen. Sinds maandag deed KLM de luchthavens van Venetië en Milaan al niet meer aan.  Ook Ryanair nam al maatregelen tegen het coronavirus. Zo voert het een bedrijf een kwart minder vluchten uit naar Italië, zolang het coronavirus actief is.

Meer over het coronavirus

De kans op besmetting verkleinen? Je hoort het overal: er wordt vooral aangeraden om de handen regelmatig te wassen. Ook als je helemaal geen zichtbaar vuile handen hebt. Niezen kun je het beste in je ellebogen doen, niet in de handen of in de open lucht. Daarnaast wordt er aangeraden om afstand te waren en wanneer je al ziek, zwak of misselijk bent thuis te blijven. Ook wordt er bij bedrijven voor gekozen om anderen geen handen te geven, omdat via de handen vaak het virus kan worden verspreid. Een besmetting voorkomen, is beter dan genezen.

Wil je meer lezen over het coronavirus? Eerder werd al duidelijk dat door de benaming het bier Corona veel minder wordt gedronken. Vooral Amerikanen zijn er momenteel vies van. Het lijkt er dan ook op de naam van het bier erg ongelukkig is gekozen. Verder is er nog veel meer gepubliceerd rondom dit onderwerp. Blijf op de hoogte over alles wat met het coronavirus te maken heeft via deze zoekresultaten over het virus. De lijst met informatie wordt regelmatig groter.

Bericht 27 Nederlandse reizigers vast in Vietnams hotel door coronavirus tijdens vlucht is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Meer informatie is te lezen via deze link