5G Corona gerucht zorgt voor de nodige brandstichtingen bij zendmasten in Nederland? 1

Op internet worden er heel veel theorieën gedeeld hoe het coronavirus zo groot heeft kunnen worden. Complottheorieën rondom 5G corona zorgen voor de nodige ‘extremistische protestbewegingen’ op verschillende plekken in de wereld. Eerder waren er al vele berichten over dat 5G netwerken het coronavirus veroorzaakten en zelfs verergerden. Vooralsnog wordt door experts gezegd dat dit de reinste onzin is, ondanks dat zijn er mensen die hierin geloven en daarom zendmasten in brand zetten. Zo roepen ze om aandacht voor de complottheorieën.

Wereldwijd protesten tegen 5G

Ondanks alles wordt er wereldwijd geprotesteerd. In Groot-Brittanië ging het zelfs zo ver dat mensen massaal zendmasten hebben vernield en in brand gestoken. Ook in Nederland zijn verschillende branden bij zendmasten gespot. Er is geen volledige zekerheid dat alle branden door protestanten zijn aangericht, maar een groot deel lijken herleidbaar te zijn te herleiden naar een ‘extremistische protestbeweging’ rondom geruchten over 5G corona. Zo lijken de branden te zijn gesticht om aan te geven dat mensen geen 5G zendmasten in coronatijden willen zien.

Tot op heden is er enkel een sterk vermoeden dat alle branden door protestanten zijn aangewakkerd, omdat bij de branden allemaal vergelijkbare identieke werkwijzen werden gespot. Wel zijn er in Nederland diverse complottheoriën gedeeld over hoe hoe 5G ervoor zorgt dat je door corona wordt getroffen. Velen hebben deze berichten gedeeld met anderen, waardoor het nieuws zich verspreidde.

In Nederland werd al een een telefoonmast in brand gezet in het Brabantse Liessel, tussen Eindhoven en Venlo. De brand was duidelijk aangesticht met het doel om te protesteren tegen 5G. Zo was dichtbij de brand op een kastje de tekst ‘fuck 5G’ geschilderd. Er is al aangifte voor brandstichting gedaan. Later werd er een telecommast in het centrum van Neunen in de hens gezet. Ook hier wordt er vermoed dat het om een brandstichting gaat. Tot slot waren er nog incidenten in Beesd en Rotterdam, waarbij een identieke werkwijze is gespot.

Is 5G gevaarlijk in coronatijd?

Eerder werd er al ontzettend veel kritiek geuit tegen 5G. Sinds januari verschijnen er op Facebook en andere sociale media alsmaar berichten dat 5G voor corona zorgt. Alhoewel velen berichten op Facebook met de nodige korrel zout nemen, zijn er mensen die alles wat ze op Facebook lezen voor waarheid aannemen . Onder het mom ‘het heeft op Facebook gestaan, dus het is waar’ wordt nepnieuws daardoor al sneller verspreid dan denkbaar is. Ook rondom het coronavirus wordt er veel nepnieuws verspreid. Een van die neppe berichten gaat over 5G en corona. Zo zou 5G mensen extra vatbaar maken voor corona.

Door de jaren heen is er al meermalen kritiek uitgeuit op 5G. Zo zijn er in september 2019 al protesten tegen 5G geweest. Mensen gingen naar 5G omdat ze protesteerden tegen de schadelijke effecten die 5G op de gezondheid zouden kunnen hebben. Vorig jaar waren er meer protestbewegingen. In januari hebben die protestbewegingen extra gas gegeven toen berichten werden gedeeld dat er een verband zou zijn tussen 5G en de corona uitbraken. Vooralsnog lijkt er geen bewijs te zijn dat 5G daadwerkelijk voor de uitbraak of snellere verspreiding van het coronavirus zorgt. Diverse experts pleiten ervoor dat 5G veilig is.

Waar komt het gerucht vandaan?

De branden komen voort uit een gerucht wat zich razendsnel verspreid. Het gerucht komt voort uit omstandigheden die in China werden waargenomen. Zo kregen mensen daar een onbekende vorm van een longontsteking. Al snel was deze longontsteking terug te herleiden aan het coronavirus. Er werd hier de aanname door mensen gedaan dat de straling van 5G netwerken mogelijk voor deze longontstekingen kon zorgen. Vooralsnog is daarentegen corona ook uitgebroken op plekken waar helemaal geen 5G netwerken zijn. Straling zou ook voor heel andere ziektebeelden zorgen dan corona doet. Stralig zou de longontstekingen niet verklaren, maar het coronavirus zou deze wel volgens experts verklaren.

Het is niet nieuw dat virussen via complottheorieën aan zendmasten worden gelinkt. In ieder geval ligt de complottheorie in lijn met eerdere virussen. Zo werd beweerd door mensen die complottheorieën verzinnen dat 3G SARS veroorzaakte, 4G de varkenspest in het leven heeft geroepen en 5G nu dus op zijn beurt voor corona zorgt. Complotdenken is niet nieuw. Vroeger gebeurde dit al met aliens of met de gedachten dat andere regeringen proberen om de regering van een huidig land te sturen. Ook zijn er mensen die zich alvast voorbereiden op een mogelijke zombie apocalypse. Complottheorieën zijn er in alle soorten en maten.

Bericht 5G Corona gerucht zorgt voor de nodige brandstichtingen bij zendmasten in Nederland? is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Lees Meer via deze link