Johny Voners gestorven

Acteur Johny Voners overleden. 1
Xavier en zijn favoriete dagschotel.

‘Pascal, voor mij nog een dagschotel!’ Het is een zin die ons allen voor altijd zal bijblijven. Acteur Johny Hoebrechts, of zoals de meeste hem kennen: Johny Voners, speelde de rol van Xavier Waterslaeghers dan ook met verve. De Belgische showbizz wereld, samen met zowat alle Vlamingen zijn dan ook geschokt over het nieuws dat een van België’s beste acteurs overleden is.

Johny’s eerste stappen in de showbizz-wereld.

Johny begon zijn acteercarrière op heel jonge leeftijd. Op zijn vijftiende begon hij al reeds in de variété en in 1965 werkte hij mee aan de Nederlandse les, een feuilleton op de toenmalige RTBF samen met mede acteur Nand Buyl, die bekend is van rollen in series als Schipper naast Mathilde, Witse en Stille waters. Johny wist toen al dat acteren helemaal zijn ding was en dat heeft hij in de jaren die daarop volgden zeker bewezen.

Zijn beste rol was ongetwijfeld die van Xavier Waterslaeghers in de alom bekende Vlaamse serie: FC De Kampioenen. Zo kende heel Vlaanderen hem het beste. Als keeper van Vlaanderens bekendste voetbalploeg stond hij altijd als een paal boven water in het doel. Al was dat uiteraard altijd met zijn beroemde dagschotel, zo noemde Xavier, het personage dat Johny speelde, zijn favoriete pils. Naast doelman van deze ploeg was Xavier overigens sergeant bij het leger.

De serie FC De Kampioenen draaide bijna 21 jaar lang op de zender één. Maar liefst 281 afleveringen werden er gemaakt en uitgezonden en in elke aflevering was hij zeker aanwezig.

Xavier was ook een zanger.

Naast acteur was Johny ook veel bezig met muziek. In 2000 starte hij dan ook op professioneel vlak als zanger. Hierin bracht hij voornamelijk chansons. Hij deed dat met eigen versies van nummers van Charles Aznavour, onder de naam Aznavoners. Ook met Franstalige nummers van onder andere Joe Dassin.

Verder bracht hij ook nummers met een Antwerps accent. dat deed hij samen met een tiental andere bekende Antwerpenaars bij de Antwerpse coverband: ‘De grungblavers’, Antwerps voor de groenblijvers.

In 2014 zette hij echter abrupt een punt achter zijn zangcarrière.

Liefdesleven.

In 1973 trouwde Johny met een andere bekende Belgische actrice, namelijk met Janine Bischops. Zij is voornamelijk bekend om haar rol als Jenny in de Belgische soap: Thuis, dat tot op heden nog steeds wordt uitgezonden.

Samen met Janine had hij geen kinderen, maar Johny had wel een dochter uit zijn eerste huwelijk. Zijn dochter, Els Hoebrechts, is ook geen onbekende naam in België. Ze is redacteur en schrijft kinderboeken.

In 2006 Kwam er een einde aan de relatie tussen Johny en Janine. Deze breuk kreeg heel veel aandacht in de media, doordat zowel Johny als Janine beide bekend zijn van tv.

In 2015 trouwde hij met zijn nieuwe vriendin.

De laatste jaren van Xavier.

Sinds eind oktober van het jaar 2019 kwam er abrupt een einde aan Johny’s zang- en acteercarrière doordat hem werd meegedeeld dat hij huidkanker had. Daarom had hij in eerste instantie zijn werk even aan de kant gezet, om zo zelf te kunnen vechten tegen de huidkanker die snel heer en meester van hem was geworden.

Heel even was hij er dan ook terug bovenop gekomen en daarom had hij dus ook toegezegd voor de vierde kampioenen film, die werd aan het grote publiek getoond op 18 december 2019. Deze film werd dus voor Johny zijn ere-saluut.

De huidkanker was terug actiever en agressiever geworden en die is hem uiteindelijk fataal geworden. Johny had de leeftijd van 74 jaar bereikt.

Heel Vlaanderen is in rouw na het nieuws van het overlijden van Johny Voners. Overal verschijnen filmpjes en foto’s van hem met zijn legendarische dagschotel, als eerbetoon aan een man die Vlaanderen gedurende heel veel jaren, enorm heeft geamuseerd en ongetwijfeld heel veel gelach en tranen van geluk heeft bezorgd bij heel veel mensen. Hij zal enorm gemist worden.

Bericht Acteur Johny Voners overleden. is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Meeus Andy.

Bronnen link