Genesis

Genesis gaat weer rondtrekken. Dit werd bekend gemaakt tijdens een interview bij BBC Radio 2. Deze Britse band heeft een tournee gepland staan door het Verenigd Koninkrijk. Voor hen is het een reünie. De bandleden zijn altijd bevriend gebleven en houden nog steeds van hun muziek. Hun handen jeuken dan ook om om samen weer het podium op te gaan en mooie muziek te maken. Nu gaat het gebeuren!

Genesis gaat weer muziek maken

Eerder waren er al geruchten dat Genesis weer bij elkaar was. Die geruchten blijken nu te kloppen, want de band gaat tijdens een tour haar muziek weer ten gehoren brengen. Toch zal de band wat anders aanvoelen dan vroeger. Na dertien jaar radio stilte, zal zanger Peter Gabriël niet opnieuw terugkeren. Hij verliet eerder de groep al in 1975. Uiteindelijk zal de groep dus alleen bestaan uit zanger en drummer Phil Collins, toetsenist Tony Banks en bassist en gitarist Mike Rutherford.

Er komt nog een extra persoon bij de groep. De 18-jarige zoon van Phill Collins zal de band ondersteunen op de drums. Hierdoor kan Phill Collins zich volledig op de zang richten. Zelf kan hij door een zenuwbeschadiging zich niet meer op het drummen richten. Ook wordt er een gitarist aan het gezelschap toegevoegd: Daryl Stuemer. Vooralsnog lijkt het erop dat al deze artiesten alleen door het Verenigd Koninkrijk zullen rondtrekken, al is de kans best groot dat als ze eenmaal de smaak te pakken hebben, ook weer buiten het Verenigd Koninkrijk willen optreden.

Fans wachten op de band

In Nederland zijn ze in ieder geval welkom, want er zitten hier veel fans op hen te wachten. Niet alleen in Nederland. Door de jaren heen heeft Genesis wereldwijd een heleboel fans gemaakt. Er zijn miljoenen albums verkocht met wereldhits als I Can’t Dance, Invisible Touch, Land of Confusion en Jesus He Knows Me. De band maakte maar liefst vijftien studioplaten en wist de harten van vele fans zo te veroveren.

Vanaf vrijdag is het mogelijk om kaartjes te kopen voor de shows. 16 november wordt de tournee gestart. Dan wordt de eerste voorstelling gegeven in Dublin. Het is nog onbekend hoeveel kaarten er precies beschikbaar zijn, hoe snel ze uitverkocht raken en hoeveel de kaarten zullen kosten. Naar verwachtingen kunnen kaarten maar beter snel worden besteld, want ze lijken erg gewild.

Eerder al geruchten door BBC Radio 2

Eerder werd al duidelijk door BBC Radio 2 geteased dat er een band langs zou komen in de studio, om te praten over een reünie. Dit was al voor velen een reden om te speculeren dat het mogelijk om de band Genesis zou gaan. Eerder leken de mannen ook zelf op Instagram te bevestigen dat ze zouden terugkeren. Zo werd bij een foto de tekst ‘en toen waren er nog drie’ geschreven. Daarmee leken maandag de geruchten al te worden bevestigd dat Genesis de band zou zijn die mogelijk een reünie op de agenda had staan. Het was dan ook geen verrassing hen in BBC Radio 2 te horen over hun plannen om weer eens een keertje op tour te gaan.

Nu is bevestigd dat inderdaad zanger en drummer Phil Collins, toetsenist Tony Banks en bassist en gitarist Mike Rutherford terugkeren naar het podium. Voor Collins is het niet raar om ‘weer’ op het podium te staan. Hij is altijd doorgegaan met zijn carrière in de muziek en stond vorig jaar nog solo te zingen in het Goffertpark in Nijmegen. Phill Colins heeft niet stilgezeten.

Band treed na lange tijd weer op

Het is al wel een tijdje geleden dat de band samen optrad. Zo werd dertien jaar geleden, in 2007, voor het laatst opgetreden. Dat optreden was ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum. De band is bekend van hits als I Can’t Dance, Land of Confusion en Jesus He Knows Me. Er zijn meer dan honderd miljoen albums wereldwijd verkocht. Het is dan ook niet gek dat de band heeft besloten terug te komen. Ze zijn erg succesvol en er is veel vraag.

Sowieso was al een lange tijd duidelijk dat de groep ervoor openstond om weer samen te komen. zanger en drummer Phil Collins, toetsenist Tony Banks en bassist en gitarist Mike Rutherford zijn altijd vrienden gebleven en hielden daardoor nauw contact. In 2018 vertelden ze al aan het muziektijdschrift The Rolling Stone dat ze het wel zouden willen om weer samen muziek te gaan maken. Phill Collins wilde dan wel dat zijn zoon mee zou drummen. Dat is uitgekomen, want zijn zoon drumt nu mee tijdens de muziektour die door het Verenigd Koninkrijk zal trekken.

Bericht Band Genesis gaat weer rondreizen om samen muziek te kunnen maken is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.Lees verder via deze link