De boekenweek 2020 is afgelopen zaterdag van start en dus op volle toeren. Fans het geschreven woord kunnen hun hartjes gaan ophalen in de plaatselijke boekenhandels bij hen in de buurt. Je vind een overzicht terug van de deelnemende boekenhandels op de website van de boekenweek zelf.

De boekenweek is een traditie in België en Nederland die reeds sinds 1932 bestaat en elk jaar opnieuw wordt georganiseerd door VVB, CPNB en boek.be die de handen in elkaar om het geschreven woord steviger te verankeren in de hedendaagse maatschappij. Deze 10-daagse word daarom elk jaar opnieuw georganiseerd tijdens de overgangsperiode van de winter op de lente in maart.

Mensen beginnen meer terug buiten te komen nu het weer aan het omslaan en er af en toe een pril lentezonnetje komt kijken en dat is uiteraard prima. Men wil echter niet dat de boeken, die de afgelopen maanden binnen hebben overwinterd, vergeten worden en willen erop benadrukken dat ze ook even goed buitenshuis voor het nodige verzetje kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld maar aan die zonovergoten mooie lentedag, waarbij jij en partner, of juist jij alleen lekker lang uitgespreid op een zacht dekentje in het gras ligt te genieten van de eerste warmte die het zonnetje je geeft dit jaar. Dat kan perfect in combinatie met een goed boek erbij.

De boekenweek doet daarom deze warme oproep ieder jaar opnieuw, zodat je het geschreven woord niet zou vergeten. Elk jaar opnieuw halen zij daarom het onderste uit de kan en dat telkens met groot succes.

Dit jaar doen ze dat dan ook met als boekenweekgeschenk, het boek: Leon en Julliette, van Annejet van der Zijl. Dit prachtig romantisch liefdesverhaal neemt je mee terug in de tijd en geeft je kriebels, zowel in je buik als op je rug. Want als het niet is van de romantiek die het verhaal in de ban houdt, dan wel de nodige portie drama die er in verwerkt zit. genoeg van alles om uren weg te dwalen van het nu. Dit boek krijg je dus volledig gratis bovenop je aankoop van ten minste 15€, dus haast je naar je lokale verkoper.

Wil jij overigens graag weten hoe een schrijver zijn verhalen schrijft? Lees dan zeker ook eens het boekweek essay: General zonder leger, van Özcan Akyol. Hij kan je in geuren en kleuren vertellen hoe echte schrijvers te werk gaan, een waar ze hun inspiratie vandaan halen. Dat allemaal, voor de lage prijs van 3,75€.

Ook warm gelopen voor dat ene boek? Of beginnen de kriebels te komen om zelf je stapje te wagen in de schrijverswereld? Het is de ideale week om er volledig voor te gaan. Want boeken, dat zijn de hedendaagse films. Het enige wat zijn niet hadden was beeld, maar dat beeld kan je zelf perfect schetsen in je hoofd.

Bericht Boekenweek 2020 van start gegaan. is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Meeus Andy.

Bron Link