Bokser Rico Verhoeven opent een eigen ‘casual streetfood’ restaurant in Eindhoven 1

Je zou het niet zeggen, maar kickbokser Rico Verhoeven heeft
een droom om iets met eten te doen. Naast het meppen op gezichten van andere
boksers, is hij bezig om zijn passie voor voedsel ook met het grote publiek te
delen. Zo opent hij samen met chef Eveline Wu een Asian Fusion restaurant in
Eindhoven. Het doel is om er gezond en lekker eten te maken, wat voor iedereen
toegankelijk is.

Bokser opent een restaurant

Rico Verhoeven laat op sociale media weten dat hij al een hele lange tijd met dit idee rondliep, maar tot nu toe niet de mogelijkheid heeft gehad om het idee concreet te verwezenlijken. Pas vrij recent kwam hier verandering in. Hij jaagde zijn passie voor voedsel na nadat hij aan de praat raakte met chef Eveline Wu. De chef en Rico Verhoeven zijn bevriend en samen gingen ze uiteten bij een toprestaurant. Toen kwam Rico Verhoeven zijn passie voor eten naar voren.

Die passie bleek niet door de maag te gaan, want van een simpel babbeltje kwam na maanden een heel restaurant van de grond. Uiteindelijk hebben ze allebei een lange tijd nagedacht over het concept. Dit is uitgegroeid toe een Asian Fusion restaurant. Bij het restaurant wordt een bezorgservice en een afhaalservice aangeboden. Ook tijdens lunchtijd kunnen mensen langskomen om van een lekkere maaltijd te genieten. Rico vind het belangrijk dat het eten elke keer weer vers wordt bereid. Het eten moet goedkoop zijn, maar geen fast food.

Gezond en snel eten

De tentjes om de hoek zijn vaak lekker, snel, maar ook ontzettend ongezond. Daar willen Rico Verhoeven en Eveline Wu vanaf. Samen richten zij het restaurant Mood Streetfood op aan de Nieuwe Emmasingel in Eindhoven en hopen op die manier een heleboel mensen van een lekkere maaltijd te kunnen voorzien.

In het restaurant wordt ‘fast casual’ eten aangeboden. Dit moet een gezonde variant zijn van de bekende fast food. Door het concept op deze manier aan te pakken hopen Rico Verhoeven en Eveline Wu dat Aan Omroep Brabant vertelt Rico Verhoeven het volgende: “Het idee kwam van Eveline. We hebben samen de passie om gezond eten toegankelijk te maken voor iedereen. Dat hebben we uitgesproken naar elkaar en we waren zo enthousiast dat we besloten hier echt iets mee te doen. Nu zijn we een aantal maanden verder en nu vindt de opening plaats. Te gek.”

Rico Verhoeven zou een grote rol hebben gespeeld in het samenstellen van de menukaart van het ‘fast casual’ streetfood restaurant. Vanuit zijn leven als sporter heeft hij veel op zijn voeding moeten letten en heeft hij daardoor veel kennis opgedaan over wat gezonde voeding is. Uiteindelijk heeft hij ook heel veel dingen uitgezocht die gezond zijn én hij zelf ontzettend lekker vind.

Uitgebreid gedeeld op Instagram

Het grote nieuws deelde Rico Verhoeven ook op sociale media. Op Instragam plaatste hij foto’s hoe het lint naar het Asian Fusion restaurant werd geopend, zien we de keuken en krijgen we een indruk van de sfeer die dit aziatisch getinte restaurant met zich mee moet brengen. Rico Verhoeven is duidelijk blij dat zijn passie voor eten is uitgemond in een restaurant.

In opdracht van de kickboksers, wordt er volgens zijn post in de keuken Aziatische fusiongerechten zo goed gekookt dat je het niet zult geloven! Hete kommen, Poke Bowls, Sushi, Dumplings, Veganistisch eten, Salades, Sate en nog veel meer aan de gasten geserveerd. Uiteindelijk hoopt Rico Verhoeven dat er voor elke bezoeker wel iets lekkers bij zit, want het aanbod lijkt vrij groot te zijn.

Een mijlpaal bereikt door Rico Verhoeven

Bij zijn Instagram post deelde Rico Verhoeven de volgende tekst. Wij hebben deze vertaald naar het Nederlands. “Nog een mijlpaal in het leven! Gisteren was de grote opening van ons Mood Street Food-restaurant in Eindhoven. Eveline Wu en ik zijn dit avontuur begonnen om gezond snel casual food toegankelijk en betaalbaar te maken voor mensen in Nederland….. en nog veel meer. Mis het niet! We hebben ook afhaalmaaltijden en zelfs levering aan huis. Ik hoop je vanavond te zien!

Uiteindelijk heeft iedereen die er komt eten de kans om Rico Verhoeven in levende lijven te ontmoeten. Zo wil hij een zogenaamde eat and greet op poten zetten. Gasten komen dan in het Asian Fusion restaurant Mood Streetfood eten en maken kans om samen met Rico Verhoeven aan één tafel te zitten. Er kan dan gezellig worden gegeten en de bezoeker kan allemaal vragen op de bokser afvuren.

Dit kan interessant zijn voor fans van Rico Verhoeven zijn bokskunsten, of voor een liefhebber van eten die wel eens meer wil weten over Rico Verhoeven zijn passie voor eten. Sowieso interessant voor mensen die zelf graag boksen, want het lijkt erop dat Rico Verhoeven dus ook voor sporters rekening heeft gehouden bij de samenstelling van het menu. Hij wil alles immers zo gezond mogelijk insteken.

Ook een droom voor kok Eveline

Uit een bericht van Linda.nl wordt duidelijk dat Rico Verhoeven niet de enige is die al heel lang met deze droom rondliep. Blijkbaar liep Eveline Wu ook al lang rond met het idee om meer uit haar carrière als chef te halen. Zo had ze voor ogen om een heel horeca imperium op poten te zetten. Deze droom komt steeds dichterbij want met dit Asian Fusion restaurant is ze weer een stapje dichterbij. Vorige maand had ze nog drie – nu dus vier – restaurants op haar naam staan. In al die restaurant moest zij ruim honderdvijftig man aan personeel aan het werk zetten en houden.

Eveline Wu is geboren in China en verhuisde naar dit land omdat haar vader in Nederland als kok aan het werk kon gaan. Het koken zit haar dus in het bloed en het lijkt erop dat ze thuis de nodige tips heeft gekregen hoe ze kan koken. Aan Linda.nl vertelt ze: “Ik heb altijd gezegd dat ik honderd restaurants wil hebben.” Ze zou daarentegen moeite hebben gehad om het moederschap met het drukke horecaleven te kunnen combineren. Dat is nu verleden tijd. Haar ouders wonen bij haar in, zoals dat gebruikelijk is in China. Daarnaast steunt Verhoeven haar.

Steun aan Rico Verhoeven?

Het is onbekend hoeveel steun ze daarentegen aan hem heeft in de keuken. Rico mag wel een passie hebben voor gezond eten, hij is en blijft van origine een bokser. Uiteindelijk is hij waarschijnlijk dus een stuk beter in het uitdelen van klappen, dan het krijgen van opdrachten en die daarna gewoon maar netjes opvolgen.

In ieder geval lijkt Eveline Wu een doorzetter te zijn die zich graag hard maakt voor de zaak. Wie weet wordt haar imperium nog uitgebreid en komen er in de loop van de jaren nog een paar restaurants bij. De toekomst zal leren of dit ook in samenwerking met Rico Verhoeven is. Rico Verhoeven zal ook niet tot in de eeuwigheid kunnen blijven boksen, dus misschien is zo een tweede passie alleen maar handig. Dan heeft die ook iets om later op terug te vallen.

Bericht Bokser Rico Verhoeven opent een eigen ‘casual streetfood’ restaurant in Eindhoven is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.Lees verder via deze link