Bouwen met LEGO wordt onder de aandacht gebracht met LEGO Masters op RTL 4 1

Met LEGO kun je prachtige bouwwerken maken. Niet voor niets is het speelgoed al jaren zo populair onder kinderen en wordt het door modelbouwers veel gebruikt om prachtige creaties in elkaar te zetten. LEGO Masters moet de creatieviteit van LEGO gebruikers prikkelen. Iedereen kan de avond vullen met dit amusementsprogramma waarin Ruben Nocolai en Kürt Rogiers ons meenemen naar de wereld van gekleurde wereld van één van het populairste speelgoed in jaren. In de show moeten kunstenaars met het plastic zo creatief mogelijke creaties maken.

België en Nederland in LEGO Masters

De show verschijnt in Nederland en België op de buis. Zowel België als Nederland kan LEGO Masters bewonderen door vanavond de televisie aan te zetten.

LEGO Masters is een samenwerking tussen de Vlaamse zender VTM en en RTL. De serie wordt vanaf vanavond al uitgezonden op RTL 4. Zo wordt de show gepresenteerd door de Nederlandse presentator Ruben Nicolai en de Vlaming Kürt Rogiers. Op die manier moet het programma voor zowel de Nederlanders als Vlamingen interessant blijven. In de show krijgen duo’s de opdracht om een kunstwerk van LEGO in elkaar te zetten. Uiteindelijk komt de Brickmaster, wie een Senior Designer bij LEGO is, langs om te bepalen wie de strijd wint.

Tijdens het bouwen moeten de LEGO Masters alles uit hun hoofd doen. Mogelijk hebben ze vooraf nagedacht over hoe ze een creatie kunnen maken, maar ze mogen geen voorbeelden of hele bouwplannen erbij houden. Uiteindelijk wordt er gevraagd om de beste creaties te maken, want de prijs die de deelnemers kunnen winnen is niet klein. Het duo wat de wedstrijd wint, krijgt maar liefst 25.000 en mag tevens naar LEGOLAND in Denemarken. In LEGOLAND kunnen deze fanatieke bouwers nog meer inspiratie opdoen voor het maken van prachtige LEGO creaties.

Inspiratie voor het bouwen

Wil je vast een indruk krijgen van de show? Bekijk dan onderstaande trailer. Hierin zien we de eerste beelden van Duo’s die aan de slag gaan met hun favoriete gekleurde blokjes plastic. Deelnemers zijn heel enthousiast om met LEGO te werken en hun handen lijken te jeuken om de mooiste creatie te maken.

Met de show speelt het in op een tijdverdrijf wat eigenlijk best logisch is in deze tijd van thuiszitten. Zo hebben mensen meer tijd om met creatieve dingen aan de slag te gaan en dus ook inspiratie op te doen van de kunstwerken die voorbij komen in de diverse afleveringen van het programma LEGO Masters. Ruben Nicolai is duidelijk enthousiast. Zelf heeft hij ook de nodige creaties gemaakt. Ook Kürt Rogiers voelt zich duidelijk weer even kinds nu hij met het programma mee dag doen. Het lijkt geen programma voor enkel kinderen te worden.

Geen publiek bij de show

Het hoeft voor het thuiszittend publiek niet op te vallen dat deze show eerder is opgenomen. Zo is LEGO masters sowieso al zonder publiek opgenomen, ook al ver voordat de coronacrisis een dingetje werd in Nederland en België. Tijdens de finale zijn er geen mensen in het publiek aanwezig. Bij een wedstrijd als deze valt dit niet zo op. Bij soortgelijke formats waarbij het strijdelement koken is, is er ook geen publiek. Het is niet zoals een voetbalwedstrijd die in de herhaling gaat.

Het programma richt zich trouwens niet op kinderen. Het is geen programma waarin heel kinderlijk allemaal bouwwerken worden gemaakt en heel relaxed proberen om een prachtig bouwwerk neer te zetten. Er zal worden gewerkt met tijdsdruk en van deelnemers zou de nodige discipline worden gevraagd. Zo zal er telkens een Brick Master zijn die iedereen op de tijd wijst. Als de Brick Master, tevens jury, het bouwwerk halverwege de tijdsduur maar niks vind, zal het erom spannen of een duo alles nog zo hard om weet te gooien dat die mening plots wel positief word. De druk zal flink worden opgevoerd.

Samenhorigheid bij LEGO Masters

LEGO brengt een soort van samenhorigheid met zich mee. Vooral bouwers komen vaak bij elkaar om tips uit te wisselen hoe ze het beste creaties kunnen maken. Die bouwers zijn niet alleen kinderen, maar ook volwassenen die de mooiste creaties weten te maken door al die blokjes met veel kunde in elkaar te klikken. Er is een hele community waarin mensen ideeën met elkaar delen en zelfs blokjes ruilen wanneer iemand van een bepaalde kleur blokjes extra nodig heeft. Die samenhorigheid zou ook in LEGO Masters naar voren komen.

LEGO Masters is vanaf vanavond wekelijks te zien om 20.00 uur bij RTL 4. In België wordt de show ook getoond, alleen dan op VTM.

Bericht Bouwen met LEGO wordt onder de aandacht gebracht met LEGO Masters op RTL 4 is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Lees verder via deze link