Prins Charles coronavirus

De Britse kroonprins Charles (71)  heeft ook het coronavirus opgelopen. Hij zou last hebben van milde symptomen, ondanks zijn oudere leeftijd. De afgelopen dagen heeft hij zijn werk vanuit huis uitgevoerd. Zijn vrouw Camilla is negatief getest toen werd gecontroleerd of zij het coronavirus ook had opgelopen door de besmette kroonprins Charles. Met beiden lijkt het goed te gaan.

Prins Charles besmet

Vooralsnog zit het koninklijke koppel in thuisisolatie, om te voorkomen dat zij anderen met het coronavirus besmetten. Vooralsnog is niet duidelijk hoe hij de besmetting heeft opgelopen. Mogelijk valt dit ook niet meer te achterhalen omdat de prins een erg druk man is die heel veel verschillende mensen ontmoet. Door zijn publieke rol is hij veel in gesprek met mensen uit de politiek, maar bevind hij zich ook onder het volk. Er wordt veel gespeculeerd waar hij het heeft opgelopen.

Mogelijk heeft Prins Charles het virus opgelopen door een ontmoeting met prins Albert van Monaco. Prins Charles zette zich drie dagen geleden al in isolatie, omdat hij bekend had gemaakt dat ze elkaar hadden ontmoet. Prins Albert van Monaco is ook positief getest op het coronavirus. De prinsen ontmoette elkaar voor een bijeenkomst van WaterAid in Londen. Prins Albert had ook milde klachten: koorts en een beetje hoesten. Hij zit ook in isolatie.

Queen Elizabeth negatief getest

Zijn moeder, Queen Elizabeth (93) is op haar oude leeftijd ook voor de zekerheid getest op het coronavirus. Zo zou zij potentieel ook door Charles met het virus kunnen zijn besmet. Queen Elizabeth werd niet positief getest. 12 maart had ze haar zoon nog voor het laatst gezien. De koningin houd zich, ondanks dat ze het virus niet heeft, aan alle adviezen om zo te voorkomen dat ze het in de toekomst alsnog op één of andere manier oploopt. Door haar oude leeftijd valt ze in de risicogroep van het coronavirus. Hierdoor moet Queen Elizabeth extra voorzichtig zijn.

Sowieso hield Queen Elizabeth zich al aan de maatregelen die in Engeland gelden, ver voordat ze was getest of ze het coronavirus had opgelopen. In Groot Brittannië mag je alleen de deur uit voor het hoofd noodzakelijke. Het Verenigd Koninkrijk heeft als gevolg van het coronavirus dinsdag 87 nieuwe doden geregistreerd, wat het totaal op 422 doden bracht.  Er zijn zo’n 8077 bekende besmettingen.

Bericht Britse Prins Charles ook besmet met het coronavirus is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Meer lezen op deze link