Meerdere carnavalsoptochten zijn door het zware weer afgelast. Net als zaterdag zijn de zware windstoten een gevaar voor de praalwagens. Gelukkig zijn niet alle tochten afgelast.

Opnieuw afgelast

Na het zware weer van gisteren was al besloten op zaterdag verscheidene tochten niet door te laten gaan. Teleurgestelde carnavalsgangers hadden weinig hoop dat vandaag de tochten wel door konden gaan. De voorspelling waren erg slecht. Helaas is het weer dan ook niet verbeterd.

Slechte weersvoorspelling

Zware windstoten zijn de oorzaak van de afgelaste optochten. Net als gisteren kunnen zware windstoten tot 90 kilometer per uur optreden. Met windkracht 5 – 7 zijn optochten in onder meer Tilburg, Heerlen, Sittard, Blerick, Weert, Oss, Oosterhout en Valkenswaard afgelast. In Maastricht is besloten om alleen kleine wagens te laten rijden. Sommige optochten kunnen worden verplaatst naar een latere dag. Echter, zijn de voorspelling voor maandag en dinsdag niet veel beter en zullen niet alle optochten kunnen worden verplaatst.

Beslissingen organisaties en clubs

n verband met de veiligheid kunnen de organisaties de grote wagens of de hele optochten niet door laten gaan. Met zulk zwaar weer is het niet verantwoord, gaf een woordvoerder aan. De organisaties uit verschillende plekken gaven aan dat het een lastig en emotioneel besluit is.

De meeste optochten kunnen gelukkig wel door gaan. Momenteel wordt volop gefeest. Van dag tot avond zetten de carnavalsgangers het feest gewoon door. Kroegen en clubs zitten stampensvol met verklede mensen.

Foto: omroep BrabantMeer Informatie op deze website