Meerdere carnavalsoptochten zijn afgelast vanwege het slechte weer. Op het moment is code geel actief waardoor besloten is om onder andere in Weert, Noordwijkerhout, Leidschendam en Dongen de feesten af te lassen.

Code geel

Harde windstoten en langdurige regenbuien kunnen voor overlast zorgen. De flinke regen en harde wind kunnen de praalwagens beschadigen. Zo zijn windstoten van ruim 70 en 90 kilometer per uur voorspelt. Daarbij wordt zo’n 20 tot 30 millimeter regen verwacht.

De voorspelling van het slechte weer komt niet geheel onverwacht. Afgelopen vrijdag is carnaval in Eindhoven ook al afgelast. Het is een lastige beslissing voor de organisaties om de verschillende optochten niet door te laten gaan. Immers heeft er heel veel tijd en inzet gezeten in het creëren van de praalwagens en het organiseren van het gehele evenement. Alle mooie wagens die niet kunnen rijden, zullen ook niet op een ander moment schitteren. Het besluit is genomen om de optochten af te lassen en niet op een ander moment door te laten gaan.

Feest verplaatst

Een aantal feesten worden wel naar binnen verplaatst. In verschillende zalen kan het gefeest gelukkig door gaan. De feesten en optochten die gepland staan voor maandag en dinsdag gaan vooralsnog wel door.

Gelukkig is carnaval niet overal in het geheel afgelast. Zo is het feest in Venlo vanaf vanochtend al volop aan de gang. Helaas zijn de voorspellingen ook voor morgen niet al te best.

Foto: flickr, Glenn V.Meer Informatie op deze website