supermarkt corona virus hamsteren reisorganisaties

Inmiddels zijn meerdere Nederlanders besmet met het coronavirus. De G7-landen ondernemen nog geen acties. Toch zijn Nederlanders bezorgt en ondernemen zelf actie.

Uitstel van vakantie

Mensen geven aan door het coronavirus geen vakantie te willen boeken. Als hoofdreden wordt aangegeven dat mensen bang zijn om in het vliegtuig besmet te worden. Daarnaast is men bang om in quarantaine te raken in het buitenland.

Flinke verliezen

Reisorganisaties merken dat veel minder vakanties worden geboekt. Mensen wachten met het boeken van vliegtickets, hotelovernachtingen en georganiseerde reizen. Dit leid tot een miljardenverlies.

Corona veroorzaakt uitstel van vakanties en hamstergedrag 1
Corona veroorzaakt uitstel van vakanties – reisorganisaties leiden miljarden verliezen

Hotelketens kampen ook met zware verliezen. Zo zijn er duidelijk meer annuleringen en minder boeking. Dit geld vooral het geval voor de regio Limburg.

Zoals eerder het kathedraal in Milaan al gesloten bleef, is nu ook het Louvre in Parijs gesloten. Reisorganisaties, hotels maar ook ondernemers in toeristische plaatsen draaien flinke verliezen. Men hoopt dat de situatie in de zomer opgeklaard is en mensen massaal op vakantie gaan.

Hamstergedrag door corona

In de apotheken zijn mondkapjes al dagenlang uitverkocht. Ontsmettingsmiddelen voor onderweg zoals hand sanitisers met alcohol zijn ook amper verkrijgbaar. Apotheken kunnen niet voldoen aan de hoge aanvraag van deze spullen.

In supermarkten zijn reinigingsdoekjes met alcohol en hand sanitisers tevens niet meer verkrijgbaar. Zelfs handzeep met desinfectant raken langzamerhand uitverkocht.

Sommige mensen slaan überhaupt meer boodschappen in. Veelal veel dranken en houdbaar voedsel wordt ingeslagen.

Bericht Corona veroorzaakt uitstel van vakanties en hamstergedrag is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Amanda de Vos.

Originele bron link