coronavirus nederland eerste besmetting tilburg

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft vanavond vastgesteld dat een man uit Tilburg besmet is met het coronavirus. Het gaat om de eerste besmetting in Nederland.

Besmetting coronavirus in Nederland

De man is gisteren opgenomen in het Elisabeth-Twee Steden Ziekenhuis. Hij is twee keer positief getest op het coronavirus. In een uitzending van de NOS vertelde Jaap Dissel dat ongeveer zestig mensen in Nederland al getest zijn. Het is de verantwoordelijkheid van de GGD om de mensen te onderzoeken die in contact zijn geweest met de patiënt.

Morgen hoopt het GGD meer bekend te kunnen maken over wie getest moet worden. Het contactonderzoek zal intensief worden gedaan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Omstandigheden corona-patiënt

De man is ziek geworden nadat hij noord Italië heeft bezocht. In de regio van noord Italië zijn inmiddels meer dan 86 gevallen van besmetting bekend. Hij heeft Lombardije bezocht, die momenteel door de uitbraak van het coronavirus volledig afgesloten is.

Bij thuiskomst is de man ziek geworden. Hij heeft zich toen in het ziekenhuis gemeld, waarna hij direct is onderzocht. Al snel werd het coronavirus, COVID-19-virus, herkend. Na twee positieve testen was de uitslag definitief en is het nieuws gedeeld.

De man die besmet is met het coronavirus is aanspreekbaar. Na omstandigheden gaat het goed met de patiënt, geeft burgemeester Weterings aan. Voorlopig moet hij in quarantaine blijven.

Bericht Coronavirus in Nederland, eerste besmetting is een feit is geplaatst op oato.nl en geschreven door: Amanda de Vos.

Gedeeld door bron