Avrotros De Wereld Draait Door

Matthijs van Nieuwkerk laat zich niet zomaar afleiden. Toch had hij even moeite deze aflevering van De Wereld Draait Door. Tijdens de aflevering van vanavond probeerden twee YouTubers alle aandacht op te eisen. Ze verrasten Mathijs van Nieuwkerk midden in de uitzending. Beide YouTubers zaten in het publiek en stonden onaangekondigd op om direct richting Van Nieuwkerk te lopen.

De YouTubers van het kanaal Bondgenoten, verstoorden de uitzending niet zomaar. Benjamin Beernik en Jaap Gunnik (de YouTubers) wilden namelijk een zelfgemaakte oeuvre-award uitreiken. Dit deden ze op het moment dat presentator Matthijs van Nieuwkerk een item aankondigde over het nieuwe wielerseizoen. Al snel vragen ze of ze de presentator even mogen onderbreken. Matthijs had hier niet op gerekend want op dat moment las hij nog voor wat er op de autocue werd getoond. Hij weet duidelijk eerst niet hoe hij moet reageren, maar kan het gebaar van de YouTubers wel waarderen.

Uiteindelijk willen de heren Matthijs van Nieuwkerk bedanken omdat hij zoveel jaren al mooie televisie maakt. “Daarom krijg je van ons een zelfgemaakte oeuvre-award.” De presentator neemt de prijs in ontvangst en lacht het wat weg: “dankjewel, jongens. Ik geen idee wie jullie zijn.” Maanden leefden de YouTubers naar dit moment toe. Zij wilden namelijk de presentator verrassen en hem een warm hart toedragen. Dat is ook duidelijk te zien. Beiden glunderen wanneer ze de award aan Matthijs van Nieuwkerk overhandigen.

Goede voorbereiding van de YouTubers

Voordat de YouTubers hun oeuvre-award uitreikten, lieten ze nog zien dat ze enorme fans van de presentator zijn. Wanneer Matthijs het vest van één van de jongens wat beter opent, wordt hem duidelijk dat zijn hoofd groot op het T-shirt eronder staat. De grap valt de presentator goed: “dit stel ik zeer op prijs.” Dankjewel jongens. Ik heb geen idee wie jullie zijn’’, zegt hij lachend. Een tafelgast reageert nog: “nou, die kun je in je zak steken.”

De jongens zijn blij dat Matthijs zo positief reageerde. Onder luid applaus vertrokken de heer weer uit beeld, toen de award was uitgereikt. Daarna vervolgende de aflevering zich weer en werd er een filmpje gestart over wielrenner Mathieu van der Poel. De award pronkt tot het item voorbij is op de gesprekstafel van de presentator. Daarna is de prijs wel plots van de tafel verdwenen. Mogelijk heeft de regie die tijdens het item weggehaald.

Oeuvre-award tijdens De Wereld Draait Door

De YouTubers tonen hun ludieke actie op televisie morgen zelf nog in een filmpje op hun kanaal. De YouTubers zijn van het online kanaal bondgenoten. In de video zullen YouTubers Benjamin Beernik en Jaap Gunnik meer vertellen over de lange en goed doordachte voorbereiding. Hun actie past perfect binnen de context van het kanaal. Op het kanaal Bondgenoten testen beide heren hoe sociaal Nederland is door diverse sociale experimenten uit te voeren.

Ondertussen is via onderstaande bericht op Twitter een opname terug te zien van De Wereld Draait Door. De tweet laat een filmpje zien van iemand die zijn televisiebeeldscherm filmde tijdens de uitzending. Met het filmmateriaal wil hij zijn verbazing uit dat dit is gebeurd. Hij vraagt zich dan ook af waar de regie was en hoe dit precies had kunnen gebeuren. Het fragment trekt de aandacht.

De prijs is goed getimed. Eerder deze maand maakte presentator Matthijs van Nieuwkerk bekend dat hij zou stoppen met talkshow De Wereld Draait Door. Omdat de presentator stopt, wordt ook het programma stopgezet. De Wereld Draait Door heeft ruim vijftien jaar op de buis gedraaid. Daardoor was het talkshow voor velen een mooie samenvatting van het nieuws.

Bericht De Wereld Draait Door presentator Matthijs van Nieuwkerk ‘overvallen’ tijdens uitzending is geplaatst op oato.nl en geschreven door: Kevin De Bruin.Bron Link