Disneyparken sluiten de deuren vanwege het besmettelijke coronavirus 1

Fans van Disney zullen toch even door de zure appel heen moeten bijten. Niet alleen wordt Mulan vertraagt door het coronavirus, ook worden diverse parken over heel de wereld gesloten. De Disney magie gaat dus even verloren voor gezinnen die deze maand nog een vakantie hadden geboekt naar één van de pretparken of op een Disney Cruise. Het is nog onbekend hoe lang de parken dicht blijven.

Disneyparken sluiten de deuren

Net als in Nederland, is het in Frankrijk verboden om bijeenkomsten te houden van meer dan honderd mensen. Dit betekend dat bioscopen en theaters zijn gesloten, maar dat betekend ook dat Disneyparken in Parijs sluiten. De parken in Frankrijk sluiten vanaf zondag. De parken blijven in ieder geval tot het einde van de maand dicht, dus tot die tijd is het onmogelijk om de Disney magie in de parken te ervaren. Het gaat hier om zowel Disneyland en het Walt Disney Studio Park.

Eerder werd al bekend dat twee parken in Californië dicht zouden gaan. Ook hier gaat de boel op slot. Ook in Florida is het raak, vier attractieparken gaan hier dicht. Het gaat hier om Magic Kingdom, Epcot, Hollywood Studios en Animal Kingdom, en twee waterparken: Typhoon Lagoon en Blizzard Beach. De hotels in Californië en parijs blijven nog wel eventjes op. Hier zitten momenteel ook nog gasten die de mogelijkheid moeten krijgen een reis naar huis te kunnen boeken.

Hotels in het Califonrische Anaheim gaan maandag dicht. De winkelgebieden rond alle parken, Disney Springs in Florida, Disney Village in Frankrijk en Downtown Disney in Californië, blijven vooralsnog open, maar er bestaat altijd een kans dat in de toekomst hier ook een aangepast beleid zal worden opgesteld. Recreatieoorden van Disney blijven tot het einde van maart op slot en mogelijk in april ook nog. Eind maart zal opnieuw worden overwogen of de parken gesloten moeten blijven, om zo de veiligheid van haar parkbezoekers zoveel mogelijk te blijven garanderen.

Eerder al harde maatregelen

De maatregelen volgen eerder maatregelen op, die Disney in het verleden al heeft genomen. Zo werd in januari al besloten om de Disneyparken in Shanghai en Hongkong te sluiten. Ook is later een park in Tokio gesloten. Alle maatregelen worden genomen om de kans te verkleinen dat het virus wordt verspreid. Het virus zou zich in zulke parken sneller kunnen verspreiden, omdat er veel mensen op af komen. Daarnaast sta je vaak lang met veel mensen in wachtrijen.

Veel wordt afgelast

Niet alleen Disney neemt harde maatregelen. Gamers moeten afzien omdat voor hun de E3 is afgezegd. Festivals als Tomorowland gaan niet door en voor Paaspop 2020 is er ook de mogelijke twijfel of het feestje dit jaar kan worden gehouden. Er zijn ook al geruchten dat het Eurovisie Songfestival niet kan worden gehouden. Er is al wel door de organisatie aangegeven dat er sowieso wordt nagedacht over alternatieve manieren om het Songfestival mee te maken.

Ook de Oranje Leeuwinnen zijn getroffen door het coronavirus. Verdediger Aniek Nouwen en keeperstrainer Erskine Schoenmakers zijn uit het trainingskamp van de Oranje Leeuwinnen in Frankrijk gezet als voorzorgsmaatregel tegen corona. Zij zouden zich niet helemaal gezond hebben gevoelt. Amateursport wordt ook afgelast om te voorkomen dat het coronavirus aan de zijlijn of op het veld wordt verspreid. Veel mensen proberen zoveel mogelijk vanuit huis te werken.

Alternatieven bij theater en muziek

Bij theater en muziekconcerten wordt op het moment erover nagedacht om door het coronavirus voor lege zalen te spelen. In dat geval kan dan het optreden worden opgenomen en live worden gestreamed. Via inloggegevens kunnen mensen dan meekijken vanuit hun eigen huis. Het is natuurlijk een stuk minder leuk dan zo een concert of theaterbezoek, want je gaat daar vaak heen om mensen live te zien. Ook is het bij het Eurovisie Songfestival niet iets van veel toegevoegde waarde, omdat veel al via de televisie te volgen is. Dan gaat het juist voor kaartkopers om net dat extra stukje live-ervaring. Die willen de doorgewinterde fans beleven!

Bij een geval als een Disneypark is dit natuurlijk ook geen optie. Je wilt zelf in de karretjes van de achtbanen zitten en in de rij staan om een handtekening van je favoriete Disney figuur in de wacht te slepen. Voor een pretpark is het dan ook lastig om een alternatief aanbod te ontwikkelen. Mulan zou eventueel kunnen worden gestreamed, maar dat gebeurt meestal pas nadat een film al in de bioscoop is geweest. Zo kan er eerst aan het bioscoopbezoek worden verdiend en daarna aan alle mensen die de film via streaming (nog) een keer willen zien.

Wereldwijd klachten bestrijden

Op het moment wil men wereldwijd dat klachten (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en koorts) zoveel mogelijk worden bestreden. Iedereen die ook maar één van die symptomen heeft wordt dringend verzocht binenn te blijven. In Nederland zijn alle bijeenkomsten met meer dan honderd man per direct afgelast. Ook worden er evenementen afgelast van minder dan 100 man, puur om beter te voorkomen dan te genezen. Alle maatregelen worden genomen om te voorkomen dat straks teveel mensen zich bij een ziekenhuis moeten melden. Momenteel is het aantal coronabesmetting in Nederland 804.

Wil je meer lezen over het coronavirus? Eerder werd al duidelijk dat door de benaming het bier Corona veel minder wordt gedronken. Vooral Amerikanen zijn er momenteel vies van. Het lijkt er dan ook op de naam van het bier erg ongelukkig is gekozen. Verder is er nog veel meer gepubliceerd rondom dit onderwerp. Blijf op de hoogte over alles wat met het coronavirus te maken heeft via deze zoekresultaten over het virus. De lijst met informatie wordt regelmatig groter.

Bericht Disneyparken sluiten de deuren vanwege het besmettelijke coronavirus is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Meer Informatie op deze website