Martien Meiland

Elke week brengt de TV Kantine weer een heleboel interessante persiflages. Waar eerder al het personage van Martien Meiland voor de nodige discussie zorgde, is er nu veel aandacht voor de persiflage van Jan Smit. Iedereen vraagt zich af wie nu zo goed in het personage kon kruipen. In een persiflage op Beste Zangers, wist iemand het personage tot in detail na te doen. Nu is bekend wie de Jan Smit uit het programma was die de harten van trouwe fans wist te stelen.

Een geloofwaardige Jan Smit

Tijdens de uitzending, gebaseerd op Beste Zangers zagen we al onder andere Ron Boszhard als Henk Poort, Martine Sandifort als Anita Meyer, Elise Schaap als Samantha Steenwijk en Annick Boer als Floor Jansen. Presentator Jan Smit werd ook gepersifleerd. En hoe. Na de aflevering werd er nog veel gesproken over welke gast nu eigenlijk Jan Smit zou nadoen in deze aflevering.

Nu is het bekend en blijkt dat de persoon die Jan Smit speelde, al eens eerder in de huid van de zanger en presentator is gekropen. Hierdoor hadden fans het al kunnen raden. Het nieuws werd bekendgemaakt door middel van een Instagram post op de sociale media van RTL4. De post werd speciaal aangemaakt om aan het enthousiast meedenkende TV Kantine publiek bekend te maken wie nu Jan Smit speelde. De reacties maken duidelijk dat de naam voor velen verrassend was.

Was het Kees Tol?

Waar eerder door fans nog werd beredeneerd dat Carlo Boszhard juist Kees Tol had gestrikt voor de rol van Jan Smit, blijkt dat onjuist. De getalenteerde persoon die Jan Smit nadeed, is Nick Stricker. Hij doet al jaren een imitatie van zanger Jan Smit en mocht het trucje dit keer extra aangezet herhalen op de beeldbuis.

De zanger kan praten en zingen als Jan Smit en ziet er qua uiterlijk ongeveer hetzelfde uit. Uiteindelijk met nog wat grime en andere middelen, is hij voor de uitzending omgetoverd tot de, volgens fans, beste Jan Smit imitatie in tijden. Nick Stricker wist een enorme indruk te maken op kijkers en velen zouden hem graag nog eens in de rol van Jan Smit zien kruipen. Dat zal vast gebeuren, want Nick Stricker is al vaker als Jan Smit door het leven gegaan. Zo hebben we hem ook in een ander programma gezien. Al was dat optreden al best een poos geleden!

Eerder al lovende reacties

Eerder trad Nick Stricker al op in het tv programma My Name Is. Hij deed hier zelfs twee keer aan mee. Zijn persiflage deed hij tijdens het seizoen van 2010/2011. Ook hier wist hij het publiek en de jury van het programma in te pakken door een geloofwaardige Jan Smit neer te zetten. Niet alleen in stemgebruik, maar ook in uiterlijk. Hij zong in de aflevering van My Name Is het nummer Niemand Zo Trots Als Wij. Dit is een van Jan Smits bekendere nummers.

Het fragment is in de video hieronder terug te vinden. Zo krijg je vast een indruk wat hij allemaal in zijn mars heeft, als het gaat om het imiteren van de bekende zanger.

Ook tijdens dit optreden werd zijn optreden al de hemel in geprezen. Dat blijkt ook uit reacties onder de video: “echt zo grappig! precies dezelfde stem en dan nog goed zingen ook! ik vind het echt knap! dit is pas: my name is!” en “wow eng, precies hetzelfde!” Tijdens zijn optreden in De TV Kantine kreeg hij soortgelijke reacties, al wist het publiek toen natuurlijk nog niet dat de persiflage door Nick Stricker werd uitgevoerd. Nu weten de fans het wel en complimenteren ze hem bij naam.

Andere persiflages

Eerder werd Martien Meiland al gepersifleerd in de TV Kantine. Ook op dat moment schreven fans hele boekwerken op sociale media, over wie nu de artiest was die het personage zo geloofwaardig wist te vertolken. Kijkers lieten in grote getale weten dat ze helemaal waren overdonderd door de ‘briljante’ vertoning van de toen nog anonieme acteur. Uiteindelijk bleek dat Björn de Vries erachter zat. Op het Instagram account van RTL 4 verscheen na de TV Kantine een filmpje van Björn de Vries.

In de TV Kantine van deze week zijn nog meer persiflages verschenen. Denk bijvoorbeeld aan sterren van Sterren op het Doek en The Masked Singer. Chantal uit Married at First Sight kwam langs. In de serie worden een heleboel typetjes opgevoerd die tot in het uiterste worden uitvergroot. Dit maakt het voor de kijkers interessant om te kijken. Wekelijks raden ze wie de persiflage heeft verzorgt.

De TV Kantine is elke donderdag om 20.30 uur op RTL 4 te zien!

Bericht Dit was de Jan Smit ‘briljante’ persiflage in de nieuwste aflevering van de TV Kantine is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.Lees verder op deze link