Dragons’ Den ondernemers maken indruk op populaire topondernemer Pieter Schoen 1

Toponderondernemer Pieter Schoen (44) trekt graag de portomonnee open om andere ondernemers te helpen om te groeien. Mits die ondernemers natuurlijk met een goed plan bij hem komen aankloppen. In het WNL-programma Dragons’ Den geeft hij ondernemers de kans om ideeën bij hem te pitchen. Tot nu toe is hij onder de indruk van de vele ideeën die hij voorbij heeft zien komen.

Pieter Schoen in Dragon’ Den

Dit blijkt uit een publicatie die WNL zelf deelt. “Het is de bedoeling dat wij als dragons ondernemers onderwerpen aan lastige vragen”, vertelt Schoen in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Zo kijken we of ze bestendig zijn of niet.” In het programma wordt getest of de ondernemers voldoende in hun mars hebben om als ondernemer te blijven groeien. Als ze voldoende kunnen groeien, dan wil onder andere Pieter Schoen best investeren om die groei wat extra aan te zwellen. Het lijkt erop dat alles valt of op staat op het pitchen van een goed concept en het overtuigen van je kunnen als ondernemer. Pieter Schoen is blij verrast.

Zelf is Pieter Schoen al lang ondernemer en heeft hij het vak ook geleerd door jaren aan ervaring op te doen. Hij begon al met ondernemen toen hij nog een student was. Hij richtte een uitgeverij op en twee IT bedrijven. Ook is hij verantwoordelijk voor de oprichting van de Nederlandse Energie Maatschappij. Sinds 2009 geeft hij geld wat hij heeft verdiend uit via zijn investeringsmaatschappij Shoe investment.

Carrière van Pieter Schoen

Met dit bedrijf richt hij zich op het investeren in bedrijven, wat hij ook doet in het WNL-programma Dragons’ Den. In dat programma heeft hij binnen 8 dagen tijd 41 pitches moeten beoordelen, iets wat hij ook buiten het programma al jaren via Shoe Investment doet. Hij lijkt dit erg leuk te vinden en dit is misschien wel éen van de voornaamste redenen waarom hij nu ook een geldschieter is in het WNL-programma Dragon’ Den. Dit programma draait op NPO 1.

Het hele programma Dragon’s Den is een programma wat zich richt op het vergroten van de groeikans van ondernemers. De succesvolle ondernemers met geld vormen een jury die een pitch aanhoren van een jonge ondernemer met een idee. Als het gloednieuwe idee aanslaat bij de jury, dan kan de pitcher er geld mee verdienen om zijn idee uit te voeren. Als het idee niet goed wordt bevonden dan gaat de persoon met het idee met lege handen naar huis. Dit moet zorgen voor een interessant stukje televisie waarin zowel goede als slechte ideeën de revue zullen doen. Mogelijk maakt het de nodige emotie los bij ondernemers.

Andere Dragon’ Den investeerders

Dit jaar bestaat de jury, ook wel de dragons van Dragon’ Den uit Michel Perridon, Pieter Schoen, Nikkie Plessen, Won Yip en Shawn Harris. Michel Perrioden is een oud-eigenaar van computeraccessoire merk Trust. Dit bedrijf verkoopt heel veel accessoires die veel binnen het bedrijfsleven worden gebruikt. Nikkie Plessen is de eigenaar van modeconcern NP Fashion. Haar kleding is internationaal een hit en daardoor verdiend zij veel geld. Horeca-ondernemer en de eigenaar en oprichter van Yip Group is van de partij: Won Yip.

Uiteindelijk voegt Shawn Harris zich ook tot de investeerders. Alhoewel zij zonder geld en baan vanuit Amerika naar Nederland kwam, heeft zij door slim te ondernemen veel winst weten te maken. Ze is de eigenaar van investeringsmaatschappij Orange Wings en met met Nature’s Pride wist ze honderden miljoenen winst te maken door eetrijpe advocado’s en mango’s in Nederland te verkopen.

De jury staat uit een grote diversiteit aan ondernemers. Hierdoor hebben kersverse ondernemers veel kansen om tenminste één persoon met hun ideeën aan te spreken. Dragons’ Den is vanaf zondag 12 april te zien op zondag om 21.30 uur bij WNL op NPO 1. Dan zien we van welke ideeën Pieter Schoen eigenlijk blij werd.

Bericht Dragons’ Den ondernemers maken indruk op populaire topondernemer Pieter Schoen is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Gedeeld door bron