Duffy wordt geprezen voor het zo open vertellen van haar eerdere verkrachtingsverhaal 1

Eerder deed zangeres Duffy uit de doeken dat ze in het verleden is verkracht. Alhoewel ze het moeilijk vond om dit onder woorden te brengen, is het haar toch gelukt. Daar kwam veel lef om de hoek kijken en juist dat lef wordt nu beloond. Een nationale liefdadigheidsinstelling voor verkrachting heeft de moed van de popzangeres Duffy geprezen. Ze vinden het bewonderenswaardig hoe zij de details allemaal heeft gedeeld met haar volgers op Instagram.

Duffy vertelt haar verhaal

Dit blijkt uit een bericht van het Engelstalige The Guardian. Eerder deelde Duffy details over hoe ze was gedrogeerd, gevangen gehouden en verkracht. Deze gebeurtenis zou hebben plaatsgevonden aan het begin van haar carrière. Alhoewel het lang geheim bleef heeft Duffy na een flinke tijd van stilte toch aan de bel getrokken. Voordat ze dit deed begonnen fans zich al zorgen te maken. Duffy had veel bekendheid verworven met haar hits, maar liet fans na die hits alsmaar op meer wachten. Later bleek pas waarom Duffy niets meer van zich liet horen.

Duffy plaatste zondag details rondom iets wat ze tien jaar lang geheim heeft gehouden. Met de details hoopt ze anderen die hetzelfde overkomt troost te bieden. Katie Russell, de nationale woordvoerster van verkrachtingscrisis in Engeland en Wales, heeft alleen maar lovende woorden voor deze actie van zangeres Duffy. Katie Russel: “een heel moedige zet was om publiekelijk te spreken en echt lovenswaardig“. Ook zei Russel: “we weten door ons eerstelijnswerk bij Rape Crisis waarom zo weinig slachtoffers en overlevenden praten over wat er met hen is gebeurd, of het zelfs aan de politie melden.”

Taboe rondom verkrachtingen

Verkrachting gaat vaak samen met een heleboel schaamte. Het is een stigma wat volgens Duffy en Katie Russel moet worden doorbroken. Door niet meer weg te rennen voor haar verleden en dit met anderen te delen, reikt Duffy de mensen uit die misschien alleen lijden. Ze hoopt op die manier juist anderen te motiveren om na zo een gebeurtenis het leven weer positief op te kunnen pakken. Uiteraard is het heftig als het gebeurd, maar daarna gaat het leven door. Ze willen dat je dan van de rest van je leven wel geniet en niet telkens in het nare verleden blijft hangen.

Katie Russel: “Wanneer mensen in het openbaar over hun ervaringen spreken, helpt het echt om het debat aan te moedigen en het begrip te verbreden. Dat is heel belangrijk, want er is nog steeds een gebrek aan begrip en we praten niet genoeg over verkrachting en seksueel geweld. ” Dat Duffy wel openbaar haar verhaal durfde te vertellen, maakte het verhaal volgens Russel extra speciaal om naar te luisteren.

Duffy werd verkracht

Eind februari kwam al het nieuws naar buiten dat Duffy was verkracht, gedrogeerd en gegijzeld. Dat deelde ze toen via sociale media. Fans lieten toen ook al in grote getale weten medelijden te hebben met de zangeres. Ze lieten weten dat ze oprecht meeleefden met het treurige en tevens schokkende verhaal dat de Whelse zangeres Duffy verkracht is nadat ze werd gedrogeerd en gegijzeld.

Het nieuws werd bekend gemaakt via een Instagram. De desbetreffende post is momenteel niet meer bereikbaar. Duffy verdween in 2010 van de kaart, nadat ze al een heleboel hits als Mercy, Well Well Well en Warwick Avenue op haar naam had staan. Eerder gaf Duffy aan dat ze veel pogingen heeft gedaan om haar boodschap te delen, maar het haar eerder niet lukte. Die ene post die nu zo wordt geprezen, is pas ontstaan nadat ze meermalen haar gedachten heeft proberen te delen met haar volgers op Instagram. Het verhaal werd door miljoenen mensen bekeken.

Bericht Duffy wordt geprezen voor het zo open vertellen van haar eerdere verkrachtingsverhaal is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Lees Meer via deze link