Efteling coronavirus

Eerder bereikte ons al het nieuws dat diverse Disneyparken door heel de wereld werden gesloten. Voor Nederlanders kwam nog even de hoop dat hun stukje magie dan in de Efteling kon worden gehaald. Nu blijkt dat ook de Efteling vanwege het coronavirus haar deuren zal sluiten. Heel de maand lang kan niemand genieten van het park. Deze beslissing viel het park niet makkelijk.

Iedereen die nog naar de Efteling in Kaatsheuvel wil kan vandaag nog gaan. De Efteling sluit zaterdag voor de rest van de maand haar poorten. “Een moeilijk besluit, maar de veiligheid van medewerkers en gasten staat vanzelfsprekend voorop”, schrijft het pretpark op zijn website. “Het is belangrijk dat ook wij onze verantwoordelijkheid nemen, zeker in Brabant, om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan”, licht het park toe op haar website.

Er is veel informatie over het coronavirus te vinden op de website van De Efteling. De Efteling heeft veel antwoorden opgenomen in een categorie ‘veel gestelde vragen‘. Hier wordt voornamelijk behandeld hoe mensen kunnen handelen die hebben geboekt in een periode waarin het park sluit, of door het corona nieuws hun boekingen willen annuleren. Ook staat er informatie over coulance voor abonnementshouders, het uitstellen van de startdatum van nieuwe abonnementen en wat het personeel van de Efteling gaat doen nu het park de deuren sluit.

Het park sluit de deuren

De maatregel zorgt ervoor dat de Efteling tot en met 31 maart de deuren sluit. Het is onduidelijk of na maart de deuren direct weer open zullen gaan, of de deuren gesloten blijven. De nieuwe maatregel is genomen nadat eerder al werd besloten dat bijeenkomsten met meer dan honderd mensen verboden werden. De Efteling kiest er niet voor om maximaal 100 mensen in een park toe te laten, maar sluit de deuren. Tot en met vrijdag is het park gewoon open gebleven.

Hotelbezoekers kunnen tot en met 17 maart in het Eftelinghotel blijven. Gasten die voor dit weekend hadden geboekt zijn, mits ze dat natuurlijk zelf willen, nog welkom. Tot en met 17 maart kan er nog worden nagedacht over een andere verblijfplaats of een manier om makkelijk terug naar huis te reizen. Na 17 maart kan er niemand meer in de hotels en resorts van de Efteling verblijven. Heb je een verblijf of arrangement bij de Efteling gereserveerd, dan wordt je door het park geadviseerd geen contact op te nemen. De Efteling neemt contact met jou op, op basis van je reservering. Het is onbekend hoe snel er contact zal worden opgenomen.

Strengere maatregelen coronavirus

Eerder nam de Efteling al andere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen. Zo werden Het Golpark en het theater al gesloten voor publiek. Bezoekers moesten hun verantwoordelijkheid nemen en zoveel mogelijk afstand van elkaar nemen. Lastig in een pretpark, want vaak sta je met elkaar toch vrij dicht op elkaar in een rij voor attracties. Normaal gesproken komen er veel bezoekers op een pretpark als de Efteling af. Dat zijn zowel dagjesgasten als abonnementhouders die een dagje in het park willen ontspannen.

De rijen moesten zo kort mogelijk worden gehouden en er kon niet meer met contant geld worden betaald. Ook werden er tafels weggehaald bij horecagelegenheden. Dit is een maatregel om te voorkomen dat bij het uitwisselen van geld contact met een ander zijn handen is. Daarnaast moesten mensen regelmatig de handen wassen. Tot en met vandaag waren deze maatregelen van kracht, maar de Efteling gaat nu strengere maatregelen treffen tegen het coronavirus.

Erg rustig in de Efteling

De lange rijen zullen in ieder geval geen probleem vormen. Op het moment merkte de Efteling toch al op dat het vrij rustig was in het park. Zo hebben veel mensen uit voorzorg er al voor gekozen om thuis te blijven en niet de drukte van een park op te zoeken. Eerder kreeg het park al de nodige kritieken op sociale media, omdat het ervoor koos om de deuren open te houden. Nu worden de deuren van de Efteling toch gesloten en daardoor gehoor gegeven aan de eerdere kritieken.

Eerder lieten Brabantse parken als Beekse Bergen, Zooparc Overloon en Dierenrijk weten open te blijven. Het is onbekend of in de loop van de tijd ook deze parken besluiten om vanwege het coronavirus de poorten te sluiten, of maatregelen gaan nemen om niet meer dan 100 bezoekers bij elkaar te hebben. Wel zijn dingen afgelast waar mensen bij elkaar blijven, zoals diervoederpresentaties.

Meer over coronavirus

Wil je meer lezen over het coronavirus? Het lijkt er dan ook op de naam van het bier erg ongelukkig is gekozen. Verder is er nog veel meer gepubliceerd rondom dit onderwerp. Blijf op de hoogte over alles wat met het coronavirus te maken heeft via deze zoekresultaten over het virus. De lijst met informatie wordt regelmatig groter.

Bericht Efteling sluit ook de deuren vanwege het coronavirus is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Bronnen link