The Voice of Holland

Het lijkt erop dat Lil’ Kleine gaat stoppen als coach in The Voice of Holland. Het zou geen verrassende zet zijn. Door fans werd eerder al gespeculeerd dat hij niet lang bij het programma zou blijven. Uiteindelijk heeft niemand van zijn talenten het tot de finale geschopt. Toch zorgt dit er niet voor dat Lil’ Kleine met een nare nasmaak in de mond afscheid van The Voice of Holland neemt.

Lil’ Kleine weg vanwege Anouk?

Het immens populaire televisieprogramma waarin Lil’ Kleine, ook wel bekend als Jorik Scholten, vooralsnog jurylid is, gaat een onduidelijke tijdsperiode in. Door RTL Boulevard werd al aan de kleine rapper gevraagd of hij volgend jaar nog door zou gaan als jurylid in de talentenjacht The Voice of Holland. Officieel mag hij niks zeggen, maar uit zijn reactie valt zeker al het één en ander af te leiden of de rapper terugkeert bij Nederlandse editie van het populaire The Voice.

Uiteindelijk geeft Lil’ Kleine aan dat hij het zeker leuk zou vinden, maar dat hij er over na moet denken of hij het nog wil. Dit suggereert al dat er enige twijfel is of hij nog wel plaats wil gaan nemen in die rode jurystoel. Eerder speculeerden fans al dat dit zijn laatste seizoen zou zijn, omdat hij de nodige kritiek over zich heen heeft gekregen. Zowel van fans als van mede juryleden. Zo was er één jurylid waarmee hij hij vrijwel niet door één deur kon. Regelmatig zorgde dit voor conflicten.

De bom is gebarsten

Waarschijnlijk heeft de twijfel alles te maken met de samenstelling van de juryleden van het volgende seizoen. Dit seizoen was er veel te doen rondom de juryleden Lil’ Kleine en Anouk. Eerder had Lil’ Kleine een fikse ruzie met mede jurylid Anouk. Die ruzie zou erop hebben uitgelopen dat de twee elkaar niet meer konden luchten of zien. Vanuit kijkers heeft Lil’ Kleine veel kritiek gehad door de wijze waarop hij feedback gaf aan zijn talenten.

Ook Anouk was het niet eens met zijn manier van werken: “je zit toch hier om een mening te geven, of niet?” Regelmatig werd er tussen de twee artiesten gebekvecht. Uiteindelijk was de aanvaring zo groot dat er achter de schermen nog een flinke woordenwisseling zou hebben plaatsgevonden. De wrijving die op het podium te zien zijn, zou nog niks zijn vergeleken met de wrijving die achter de schermen zou hebben gespeeld. Daar zouden de juryleden het bloed onder elkaars nagels vandaan hebben gehaald.

Wrijving
bij The Voice of Holland

Dat blijkt wel uit een fragment uit een aflevering waarin Ali B’s teamleden Dalo, Corleone en Nigel Sean het tegen elkaar moesten opnemen. Na hun nummer bleef het vanuit Lil’ Kleine angstvallig stil. Anouk gaf toen ook al aan dat ze het gek vond dat Jorik Scholten (Lil’ Kleine) niets zei: “het verbaast mij wel, dat jij niets zegt. Want zij zijn juist hier omdat jij hier zit en omdat hij (wijzend naar Ali B) hier zit. Niet omdat deze ouwe taart hier zit (wijzend naar zichzelf)’.” Lil’ Kleine reageerde zelf uiteindelijk wel op het optreden: “als je mijn mening wil, zal ik je precies zeggen dat het echt heel slecht was.’’ Ali B ziet de bui al hangen en roept ‘dan moet je dat zeggen.’ Anouk geeft hem hierin volledig gelijk.

Al snel gaat het bekvechten tussen Lil’ Kleine en Anouk verder: “ik ben juist heel benieuwd naar wat je ervan vindt, en wat dan precies slecht is. Je zit toch om een mening te geven hier, of niet?’’ Anouk zou achter de schermen meer van dit soort opmerkingen hebben geplaatst. Lil’ Kleine: ,,Als ik mijn mening hier ga geven, voor deze kinderen, is het niet heel fijn, is het niet lief, niet aardig.’’ Anouk accepteerde dit antwoord tijdens die uitzending niet.

Turbulente periode bij The Voice

De turbulente periode kan een groot aandeel hebben in de keuze of Lil’ Kleine wel of niet bij het volgende seizoen van het talentenprogramma The Voice of Holland aansluit. Uiteindelijk zou het bij fans niet onverwacht aankomen als Lil’ Kleine stopt wanneer hij hoort dat Anouk nog een jaartje terug komt. Andersom geeft de kleine rapper Joris Scholten wel aan dat hij zin heeft en dat hint ernaar dat er nog wel een kans is dat hij opnieuw plaats zal nemen in één van de rode jurystoelen. Als hij dat gaat doen, mag hij dit nu nog niet zeggen.

Voor de makers kan dit een interessante zet zijn, want het bekvechten zorgde wel voor discussie. Als televisiemaker zorgt discussie dat je programma onder de aandacht blijft. Of Anouk nog een keer met Lil’ Kleine samen in de jury wil zitten is onbekend. Eerder liet zij in afleveringen weten dat ze er zit om talent te spotten en leek ze zich weinig aan te trekken van Lil’ Kleine. Uiteindelijk zit ze er om haar mening te geven en dat heeft ze gedurende de aflevering dan ook vrijwel elke keer wel gedaan. Tot ergernis van rapper Lil’ Kleine toe.

Lil’ Kleine druk met andere zaken

Ondertussen hoeft Lil’ Kleine zich niet te vervelen als hij toch kiest om niet opnieuw plaatst te nemen in één van die rode stoelen. Zo komt hij op 3 april met een eerder uitgestelde derde album. Met zijn nieuwe cd, Jongen van de Straat, wil hij weer het aandacht van het grote publiek trekken. Eerder stelde hij deze plaat uit omdat hij naar eigen zeggen een ‘perfectionist’ is. “Je kan beter lang over iets doen zodat het goed is, dan dat je kort over iets doet en dat het slecht is. Kwaliteit kost tijd”, aldus Jorik Scholten, in het programma RTL boulevard.

Het album zou oorspronkelijk 20 september verschijn. In 2016 bracht Jorik Scholten voor het eerst een album uit (WOP!) en een jaar later volgde hij met het album Alleen. Het is dus al een tijdje geleden dat Lil’ Kleine een nieuw album uitbracht. Nu hij het niet zo druk heeft met The Voice of Holland, heeft hij meer tijd om zelf muziek te maken. Voor fans van de rapper is dat goed nieuws!

Bericht Gaat Lil’ Kleine weg als coach bij talentenjacht The Voice of Holland? is geplaatst op oato.nl en geschreven door: Kevin De Bruin.

Meer informatie is te lezen via deze link