Google Meets gooit versnelt nieuwe videobel opties uit voor zakelijke gebruikers 1

Doordat veel mensen thuiszitten, wordt er behoorlijk wat gebeld met videobellen. Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende tools. Denk aan Zoom, Microsoft Teams, maar ook het videoconferencingplatform Google Meet. Deze dienst van Google wordt in de toekomst versneld uitgebreid, nu mensen massaal gebruik maken van de tool door alle huidige omstandigheden rondom het coronavirus. Dit is goed nieuws voor mensen die de tool zakelijk inzetten, iets wat momenteel vaak wordt gedaan.

Extra mogelijkheden met Google Meets

Door de nieuwe functionaliteiten wordt het makkelijker om Google Meet snel in gebruik te nemen. Je hebt alleen een gmail account nodig. De zakelijke eindgebruikers, overheden en onderwijsinstellingen kunnen Google Meets gebruiken door nu via een klikje vanuit Gmail, per direct verbonden te worden met anderen via videobellen. Dit is een functie die vooraf niet mogelijk was maar al wel werd aangeboden door concurrenten die ook videoconferingtools voor consumenten maken.

Het zal niet bij deze nieuwe functionaliteit blijven. Zo is één van de vele wensen dat mensen elkaar kunnen zien tijdens het bellen. Veel tools belemmeren je daarin. Zo kun je bijvoorbeeld maximaal vier mensen zien wanneer je gebruik maakt van Microsoft Teams. Google Meets voegt in de loop van deze maand functionaliteiten toe  waardoor zakelijk met 16 deelnemers in een grid layout kan worden vergaderd. Hierdoor weet je van alle 16 deelnemers wat ze aan het doen zijn en kun je ze aankijken als je echt met elkaar om een vergadertafel zit. Hiermee wil Google Meets de concurrentie aangaan met andere videoconferingplatforms die dit al aanbieden.

Zakelijk gebruik Google Meets

Google Meets is de zakelijke tegenhanger van het iets minder professionele Google Hangouts. Deze laatst genoemde service wordt veel door consumenten gebruikt die even met vrienden of familie willen bellen. Google Meets richt zich op wat professioneler gebruik. Het is voornamelijk gericht op zakelijk videobellen. Veel overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen maken gebruik van Google Meets, om tijdens deze bizarre tijden met elkaar in contact te blijven. Dit gebeurde al voordat iedereen zoveel mogelijk werd geadviseerd vanuit huis te werken. Sinds het coronavirus is uitgebroken en er maatregelen worden genomen, is het aantal mensen die de service gebruikt daarentegen alleen nog maar groter geworden.

Doordat mensen meer tijd hebben en vaker gebruik moeten maken van applicaties waarmee ze kunnen videobellen, worden er door bedrijven nu regelmatig verschillende apps uitgeprobeerd. Op die manier wordt gekeken welke apps het beste aansluiten bij de doelen van een bedrijf. Ook Google Meets is meermalen door bedrijven gebruikt, al kunnen die bedrijven ook ervoor kiezen om over te stappen. Dit vroeg dan ook om de nodige aanpassingen te doen aan Google Meets, zodat het platform van Google voor kan blijven op concurrenten. Google heeft daarom plankgas ingedrukt en heeft nieuwe functionaliteiten versnelt uitgerold.

Heel veel concurrerende software

Op het moment wordt er al gebruik gemaakt van tal van verschillende tools. Google Meets hoopt door deze functies toe te voegen voor te blijven op concurrenten als Zoom, Cisco Webex en Bluejeans. Google Meets heeft de laatste tijd al de vraag naar videobellen enorm zien stijgen. Zo maakten wereldwijd dagelijks 2 miljoen mensen gebruik van deze videodienst. Google Meets wordt door 110 miljoen onderwijsinstellingen in 150 verschillende landen gebruikt. Via Google Meets worden onder andere lessen gegeven, maar leraren vergaderen ook onderling. Google Meets is gratis beschikbaar voor de voor de desktopbrowser en via mobiele applicaties. Tot september van dit jaar wordt er niets in rekening gebracht bij grote videovergaderingen.

Bericht Google Meets gooit versnelt nieuwe videobel opties uit voor zakelijke gebruikers is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Gedeeld door bron