Hooverphonic vind Love Shine a Light een ‘kutnummer’ tijdens Eurovision 2020 1

Het Eurovisiesongfestival werd vanwege het coronavirus geschrapt. Toch lieten artiesten gezamenlijk iets horen tijdens een alternatief songfestival. Live werd de show uitgezonden in maar liefst 45 landen. Dit keer werd alles niet vanaf een groots podium georganiseerd maar in een intiemere setting. Aan het einde van de show werd ‘Love Shine A Light’ gezongen. Alle landen werkten hieraan mee, behalve de Belgische deelnemer Hooverphonic.

Love Shine a Light ‘kutmuziek’?

Die vind Love Shine a Light ‘een kutnummer’. Maar liefst 40 vertegenwoordigers van 40 landen zongen uit volle borst mee met het nummer. Het nummer is ter nagedachtenis aan het Eurovisiesongfestival van 1997 waarbij Katrina and the Waves met dit nummer de prijs in de wacht wisten te slepen. Een van de deelnemers wil alleen niet mee doen aan het nummer. Laat wordt in een uitzending van de Vlaamse Gert Late Night bekendgemaakt door Hooverphonic-frontman Alex Callier dat daar een reden achter zit.

“Omdat het een kutnummer is.” De Hooverphonic wil alleen maar leuke nummers zingen. “Ik doe dit 25 jaar en heb nog nooit iets gedaan tegen mijn goesting”, zei Callier tijdens de uitzending van Gert Light Night. “Ik heb mij ingeschreven omdat ik dan zelf de productie en act mocht bepalen.” De beslissing zorgde voor de nodige kritieken op sociale media. Anderzijds werd hij ook wel weer bijgestaan door Peter Van de Veire, DJ, zanger en presentator: “Alex Callier, je houd van hem of je haat hem. Ik ben er zeker van dat hij volgend jaar met iets straffers komt dan Love Shine a Light.” Callier heeft wel genoten van dit alternatief.

Veel lof voor het nummer

Het nummer werd door veel kijkers wel erg goed ontvangen. Zo werd er onder andere gereageerd dat de video laat zien dat landen niet altijd competitief hoeven te zijn, maar ook samen mooie muziek kunnen maken. Hieronder is de gezamenlijke video te zien waarin alle deelnemers vanuit hun woonkamer een stukje van Love Shine a Light zingen. “We hebben geen competitie nodig. Iedereen won het Eurovision 2020 deze avond. Absoluut schitterend. Dit wordt niet zomaar vergeten”, reageert iemand uit Engeland onder deze video van het Eurovision Songfestival. Velen delen de mening en laten deze weten in de YouTube reacties.

Bericht Hooverphonic vind Love Shine a Light een ‘kutnummer’ tijdens Eurovision 2020 is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Bronnen link