Isala Ziekenhuis eert al haar medewerkers met persoonlijke boodschap op grote muur 1

Het Isala ziekenhuis heeft iets bedacht om al haar medewerkers een hart onder de riem te steken, in deze lastige tijden. Dagelijks staan zorgverleners klaar om de levens van anderen te redden. Het ziekenhuis wil dit op de Dag van de Zorg (12 mei) vieren door alle namen van haar medewerkers op een gevel te projecteren. De boodschap heeft al de aandacht van veel mensen getrokken. De boodschap valt direct op vanaf de parkeerplaats van het ziekenhuis.

De Dag voor de Zorg

Het ziekenhuis maakt dit mogelijk door op de parkeerplaats aan de achterkant van het gebouw een projector neer te hebben gezet. Daardoor wordt een enorme afbeelding met namen geprojecteerd. Daarnaast wordt ook de tekst ‘samen maken wij Isala’ geprojecteerd, om duidelijk te maken wie al deze mensen nu eigenlijk zijn. Leuk voor de mensen die dienst hebben. Die zoeken naar hun naam, die ongetwijfeld ergens tussen het lijstje met namen in de zorg terecht is gekomen.

De actie werd in leven geroepen om de Dag van de Zorg te vieren. Op het moment zetten mensen zich hard in om levens te redden. Het is vooral erg druk op de intensive care, waar door corona, veel meer liggen dan normaal. Alhoewel het lijkt dat de eerste piek is overwonnen, is het nog steeds erg druk in de ziekenhuizen. Wereldwijd hebben mensen dan ook veel waardering voor zorgverleners. Die waarderen wordt ook getoond via zo een speciale Dag voor de Zorg en de boodschap van het Isla ziekenhuis te Zwolle.

Onderstaande tweet toont foto’s van deze speciale boodschap:

Meer vieringen

Op de projectie worden namen genoemd van mensen die werken op de locatie Zwolle. Ook in Meppel is er zo een projectiemuur te zien. Hierop worden de namen geprojecteerd van de medewerkers in Meppel. Het idee is dat de projectie nog twee dagen op de muur zal worden geprojecteerd. Daarna zal deze weer worden weggehaald. De gevelprojectie is vooral in het donker erg goed te zien. Daarom wordt deze ook langer zichtbaar gehouden als eerbetoon.

Ook op andere plekken wordt er aandacht besteed aan de Dag van de Zorg. Ook op de poliklinieken in Kampen, Heerde en Steenwijk wordt aandacht aan de Dag van de Zorg besteed. Medewerkers kwamen via een rode loper binnen en ontvingen een traktatie. Ook op andere plekken in Nederland is op verschillende manieren aandacht geschonken aan deze speciale dag voor zorgverleners. Normaal wordt op een dag als deze zorgpersoneel al in het zonnetje gezet, maar al helemaal in deze zware tijden waarin zorgpersoneel extra lange diensten draait.

Bericht Isala Ziekenhuis eert al haar medewerkers met persoonlijke boodschap op grote muur is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.Meer Informatie op deze website