Jessica Simpsons: ‘te walgelijk voor woorden’ over bodyshamed Vogue-artikel 1

Jessica Simpson is boos op Vogue. Dit komt omdat er op de website een artikel is geplaatst waar ze alles behalve over te spreken is. Zo heeft de zangeres het gevoel dat ze enorm te schande wordt gezet. In het artikel wordt gesproken over het Met Gala, maar ook de outfit en borsten van de zangeres. Vooral dit laatste zorgt voor de nodige kritieken op ‘walgelijke bodyshaming’. Zelf vind de zangeres de wijze waarop mensen op haar lichaam reageren ‘te walgelijk voor woorden.’ Zo maakte ze het zelf duidelijk door op sociale media te reageren op het artikel.

Jessica Simpsons boos op The Vogue

De boze reactie gaat over dit artikel van Vogue. Het artikel met de titel ‘Only at the Met: An Oral History of the World’s Most Glamorous Gala’ werd eergisteren op de website van The Vogue geplaatst en trok de aandacht van veel lezers. Ook zangeres Jessica Simpsons las het artikel. Wat begon als een leuk artikel, eindigde voor haar in een artikel wat haar vooral boos maakte. De zangeres liet onder andere op Instagram weten niet achter het artikel te staan.

De kritieken zijn geadresseerd aan creative digital director Sally Singer, die uiteindelijk het artikel over Jessica Simpsons voor Vogue schreef. Zo is Jessica Simpsons enorm boos over de wijze waarop er over haar lichaam en hoofdzakelijk haar borsten wordt gesproken. Zo heeft de zangeres erg het gevoel alsof ze voor schud wordt gezet en dat haar het gevoel wordt aangepraat dat ze zich voor haar lichaam moet gaan schamen. Dit blijkt uit diverse quotes die in het artikel naar voren komen, waaronder een quote die uitleg geeft over de grote van haar borsten.

Wat beweerd het artikel?

Volgens het artikel zou Sally Singer het volgende hebben verteld: ‘er was een jaar dat Jessica Simpson samen met haar toenmalige vriend John Mayer was uitgenodigd. Ze droeg een jurk van Michael Kors, waar haar borsten ongeveer uitvielen. Eenmaal aan tafel lagen haar borsten bijna op haar bord.” Er wordt nog meer naar voren gehaald wat lijkt op een vorm van ‘bodyshaming.’ Zo komt ook een herinnering over John Mayer naar voren. “Het leek alsof ze mij aankeken. John Mayer betaste ze daarna ook nog eens. Dat was het moment waarop ik dacht: maar natuurlijk, doe lekker waar je zin in heb. Stoor je vooral niet aan je tafelgenoten.”

Op Instagram plaatste Jessica Simpsons een bekende foto waarop Sophia Loren de borsten van Jayne Mansfield afkeurend bekijkt. Ze post daarbij ook de nodige kritieken die duidelijk maken hoe ze in de situatie staat: “ik voel me vandaag ook een beetje Jayne Mansfield, omdat Sally Singer het nodig vindt om mij te bodyshamen.” Het is duidelijk dat zangeres Jessica Simpsons het liefst ziet dat het artikel wordt aangepast en er ook excuses worden aangeboden voor wat zij beschrijft als iets wat ‘te walgelijk voor woorden’ is.

De zangeres heeft geen problemen met de algemene strekking van het artikel, maar vooral een bepaalde passage schiet bij haar in het verkeerde keelgat. “Ik heb gedurende mijn volwassen carrière veel opmerkingen over mijn lichaam gekregen, maar om zoiets in een, verder leuk, stuk over het mooiste evenement dat er is deze tekst te lezen,gaat er bij mij niet in. Het verhaal klopt zelfs niet eens. Het is werkelijk te walgelijk voor woorden dat ik nu anno 2020, en dat zelfs door een vrouw, voor schud wordt gezet omdat ik borsten heb.”

Op sociale media wordt Jessica Simpsons bijgestaan door fans. “Je bent tenminste echt. Laat die haters voor wat ze zijn” en “ïk zou het daar nooit kunnen redden. Zoveel oppervlakkige onzin. Blijf gewoon echt, daarom houden mensen van je” zijn een paar reacties die fans delen. Anderen geven aan vooraf heel erg uit te hebben gekeken naar dit artikel, maar toen het eenmaal online kwam hetzelfde gevoel te hebben ervaren als Jessica Simpsons zelf. “Ik keek er naar uit om het artikel te lezen, teleurgesteld om hierover te horen. Je bent geweldig in elke vorm of maat!”

Bericht Jessica Simpsons: ‘te walgelijk voor woorden’ over bodyshamed Vogue-artikel is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.Lees Meer via deze link