Mark Rutte persconferentie coronavirus

Vanavond gaat het kabinet weer wat nieuwe informatie en duidelijkheid verstrekken rondom de maatregelen rond het coronavirus. Om 19.00 uur zal een nieuwe persconferentie plaatsvinden. In deze persconferentie worden de maatregelen besproken die nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Vanavond extra persconferentie corona

Dit blijkt onder andere na berichtgevingen van de NOS. Naar verwachtingen zal premier Mark Rutten in deze persconferentie terugblikken op het verstreken paasweekend. Eerder werd al opgeroepen om ook met Pasen zoveel mogelijk thuis te blijven, om zo de kans op verspreiding van het coronavirus te beperken. Veel mensen hebben hier gehoor aan gegeven door Pasen gewoon via beeldbellen te vieren. Mensen zijn creatief omgegaan met deze bizarre situatie.

Het zou goed mogelijk dat Mark Rutten daarom positief zal spreken over hoe het Paasweekend is verlopen. Het kan ook zijn dat er wordt gekozen om meer duidelijkheid te geven over mogelijke toekomstige versoepelingen van de coronamaatregelen. Landen als Denemarken en Oostenrijk hebben dit deels al gedaan. Het is op dit moment aannemelijker dat er pas rondom een latere persconferentie meer bekend zal worden gemaakt betreffende versoepeling van de huidige maatregelen. We verwachten geen einddatum van de maatregelen. Mogelijk zouden we wel meer horen in wat voor stappen versoepeling zou kunnen.

Meer duidelijkheid rondom versoepeling?

Eerder was al gewaarschuwd dat waarschijnlijk de maatregelen nog langer zouden kunnen duren, dus het is mogelijk wat voorbarig om er vanuit te gaan dat dit nu wordt teruggedraaid en plots maatregelen eerder worden teruggetrokken dan 28 april. Eerder werd al duidelijk dat we na 28 april hooguit kleine versoepelingen van de maatregelen kunnen verwachten. Desondanks wordt de situatie per dag bekeken en is er natuurlijk altijd hoop dat het kabinet terugkomt op die beslissing.

Vooralsnog lijkt het erop dat we nog een lange tijd de gevolgen van de coronamaatregelen zullen meemaken. Vanavond is er dan hopelijk iets meer duidelijkheid, al zou dit zeker niet de laatste persconferentie rondom het coronavirus zijn. Vanavond wordt in dit artikel een update geplaatst rondom de laatste ontwikkelingen die naar voren zijn gekomen tijdens de persconferentie. Deze wordt vanavond 15-4 om 19:00 uitgezonden. Houd Oato.nl dus in de gaten, als je niet zelf de hele persconferentie rondom de coronamaatregelen kunt volgen.

Bericht Kabinet komt vanavond met nieuwe persconferentie coronamaatregelen is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Originele bron link