Keira Knightley naakt

Actrice Keira Knightley naakt voor de camera, dacht het niet meer. Je moet daarvoor toch echt bij de oudere films zijn. Naaktscènes komen wel eens in een film voor. Vaak worden ze ingezet zonder dat ze echt een toegevoegde waarde voor de film heen. Keira Knightley (34) merkt dit op en wil ook niet meer uit de kleren voor een camera. Dit komt ook omdat ze nu moeder is en ze zich niet helemaal meer comfortabel voelt om haar borsten tijdens het filmen voor de camera te tonen.

Niet meer zelf naakt op beeld

Zo wordt uit het Engelstalige The Mirror duidelijk dat de actrice bang is dat ze straks met hangende borsten op de film staat. In het verleden heeft ze veel filmopnames gedaan waarin ze haar borsten moest tonen, maar dat is nu verleden tijd. In haar contract neemt ze daarom al een tijdje een clausule op dat het niet is toegestaan om haar in naaktscènes te laten acteren. Wanneer er wel naaktscènes zijn, dan wil ze zelf haar eigen body double kunnen selecteren.

Een body double wordt ingezet als een soort van stuntman. Het verschil is dat in dit geval geen stunts worden gedaan, maar het lichaam in allemaal seksuele manieren in beeld wordt gebracht. Dat wil de actrice niet meer en dat mag dan ook iemand anders voor haar doen. Daarvoor moet ze wel mensen selecteren die qua postuur enigszins op haar lijken. Wanneer mensen de films kijken waarin zij zogenaamd naakt is, dan moet niet duidelijk worden dat daar iemand anders staat. Mensen moeten denken dat het nog steeds Keira Knightley is.

Naakte waarheid volgens Keira Knightly

Aan The Mirror vertelt Keira Knightley het volgende: “Ik voelde me altijd op mijn gemak met naaktscènes toen ik jonger was. Ik ben blij met mijn lichaam.” Ze is ondertussen moeder van twee dochters en wil dit dan ook zeker delen. Zo ziet ze het als een hele prestatie dat ze twee gezonde kinderen op de wereld heeft gezet. “Mijn lichaam heeft iets geweldigs gedaan. Maar ik hoef nou ook weer niet naakt voor een hele filmcrew te gaan staan.” Er lijkt geen onderscheid te worden gemaakt tussen een beetje naakt of echt helemaal naakt. Alles liever niet meer.

Ook over het selectieproces geeft Keira Knightley wat details hoe ze dit aan moet pakken: “het selectieproces is wel erg interessant. Het is een beetje van: ‘Zij lijkt op jou, maar dan beter’ en ‘Zij heeft een mooi lichaam, zij kan die scène wel doen.’ Dan mag ik uitkiezen wie het uiteindelijk wordt.” Het is dus een hele klus om iemand te zoeken die ook erg veel op de actrice Keira Knightley lijkt en ook nog eens bereid is om als body double naakt voor de camera, cameracrew en alle andere mensen die op de set aan het werk zijn, te verschijnen. Ze vind het confronterend.

Keira Knightley naakt in diverse films

In diverse films ging Keira Knightley naakt voor de camera. Denk bijvoorbeeld aan een scene in Colette waar niet alleen zij naakt was, maar ook actrice Eleanor Tomlinson. Ook in The Duchess werd ze van haar kleren ontnomen. Dit is een Britse biografische dramafilm gebaseerd op het boek Georgiana en gaat over Georgiana Cavendish, hertogin van Devonshire. Er zijn meer films waarvoor de actrice in het verleden toch zonder enige vorm van ongemakken naakt voor de camera ging. Zo deed ze zelfs een lesbische naaktscène.

Keira Knightley geeft zelf aan dat ze in geen van de gevallen te ver is gegaan. Ze zou het naar eigen zeggen best netjes hebben gehouden. Naast het feit dat ze als moeder door het leven gaat, is ze bang dat door de huidige cultuur naaktscènes veel sneller kunnen worden verspreid via websites waarop porno is te vinden. Dat wil ze natuurlijk voorkomen, omdat het niet goed is voor haar imago.

Naakt in films ter discussie

Het is niet de eerste keer dat naaktscènes ter discussie worden gesteld. Er zijn meer actrices die eerder hebben aangegeven niet meer mee te werken aan films waarin zij zelf uit de kleren moeten gaan. Vorig jaar vroeg onder andere de Nederlandse actrice Carice van Houten zich af waarom ze eigenlijk zo vaak naakt in films voorkwam. Zo werden voor haar karakters wel opvallend vaak scenes geschreven waarvoor zij uit de kleren moest. De actrice had daar eigenlijk niet zoveel trek meer in en nam daarom ook geen naaktrollen meer aan.

Ze vond het in eerste instantie niet gek, want ze vind het vrouwelijke lichaam mooi en zeker iets wat je mag tonen. Ze vond het daarentegen opvallend dat vooral het vrouwelijke lichaam altijd werd geobjectiveerd en het maar bar weinig voorkwam dat een man naakt op camera moest verschijnen. Bij seksscènes wordt er weinig focus gelegd op het mannelijke geslachtsdeel, maar vaak veel op de borsten.

Bericht Keira Knightley naakt in scènes wordt voortaan verleden tijd nieuwe films is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Lees Meer via deze link