Sankale ole Kantai, een hoge Keniaanse rechter in het Keniaanse hof van van beroep, is opgepakt op verdenking van belangenverstrengeling. Volgens The Daily Nation, een Keniaanse krant, had hij waarschijnlijk een intieme relatie met de verdachte van de moord op de Nederlandse zakenman Tob Cohen. Het is niet duidelijk of hij in deze moordzaak ook de rechter is.

De Keniaanse rechter heeft een nacht doorgebracht met de ex-vrouw van Cohen, Sarah W. Zij wordt verdacht van de moord op de zakenman uit Nederland. Nadat de rechter een nacht met haar heeft doorgebracht, zou hij haar ook advies hebben gegeven over verklaringen aan de politie.

Corruptie

The Daily Nation komt met deze onthulling op het moment dat de Keniaanse rechtsstaat een hoop kritiek over zich heen krijgt. Correspondent in Kenia Koert Lindijer zegt hierover: “Het rechtssysteem in Kenia is hopeloos corrupt. De politiek belooft de corruptie te bestrijden, maar daar komt niets van terecht.” Ook zegt Lindijer dat veel Kenianen de zaak van het corrupte rechtssysteem in het licht bekijken.

“Wat je hier veel hoort is: waarom zou je een advocaat inhuren als je ook een rechter kan omkopen? Het is weer eens bewijs dat voor de elite andere regels gelden dan voor de rest van de bevolking.”

Sarah W. is een prominent lid van de Keniaanse elite en zat midden in een vechtscheiding met Cohen. De zakenman werd een lange tijd vermist, waarna W. werd gearresteerd. In september werd zijn lijk in een ondergrondse tank bij zijn huis in Nairobi gevonden.

Bron foto: ad.nl

Gedeeld door bron