Martien Meiland

De TV Kantine is terug op de buis en dat is te merken. Het populaire televisieprogramma weet nu alweer de aandacht van fans te trekken. Dit keer viel een ‘briljante’ persiflage van Martien Meiland enorm in de smaak bij het publiek.

Er keken deze keer maar liefst 962.000 mensen naar de aflevering. De persiflage bezorgde hen de nodige humor en verlangens naar meer. Het personage zette Martien Meiland, winnaar van de Gouden Telvisiering, eventjes helemaal te kak. Op sociale media werd de uitzending nog veel nabesproken. Nederlanders leken het er bijna unaniem over eens te zijn dat de persiflage ‘briljant’ was neergezet. Iedereen vroeg zich af welke bekende Nederlander eigenlijk dat typetje neerzette. Het viel niet te herkennen.

In de TV kantine wordt pas later na een aflevering bekend wie nu eigenlijk in de huid van Martien Meiland kroop. Kijkers wilden maar al te graag weten wie zo het is die deze schitterende en zeer geloofwaardige act heeft neergezet. Voor hen kan die tweede aflevering dan ook niet snel genoeg komen. Tot er een officiele melding werd gemaakt, werd er nog lang gespeculeerd wie nu die acteur is die heel de tijd het publiek op het hoge gilletjes en zijn favoriete zinnetje “vreselijk, het is een catastrofe’’, bleef trakteren.

Toch al bekend wie het deed?

Toch lijkt het erop dat we nu weten wie nu eigenlijk dit typetje op zo’n ‘briljante’ manier wist neer te zetten. Op het Instagram account van RTL 4 verscheen na de TV Kantine een filmpje van Björn de Vries. Hierin maakte hij bekend wat zijn rol in de TV Kantine was. “Bij deze wil ik jullie vertellen dat ik Martien heb gepersifleerd. Nou, vind je het niet fantastisch? Au revoir!’’, riep hij.

Hieronder vind je zelf de Instagram post terug:

De Vries is vooral onder jongeren erg bekend, omdat hij erg veel doet in de app TikTok. Vooral over Walibi Holland deelt hij veel. Eind vorig jaar deelde hij een filmpje vanuit attractiepark Walibi Holland waarin hij al in de rol kroop van een wat mokkende Martien Meiland. “Wat een gezeik. Walibi, zijn we weer. Maar ja, we moeten door. Het is half elf. We gaan lekker wijnen!’’ Mogelijk heeft deze eerdere prestatie ervoor gezorgd dat de productie van de TV Kantine hem voor dit seizoen als Martien Meiland caste.

Lovende reacties over de persiflages

Op Instagram wordt Björn de Vries lovend ontvangen om zijn imitatie van Martien Meiland. ‘Dit is wel echt next level imiteren’, werd er door DJ Bram Krikken geschreven Patrick Martens noemde de rol ‘fantastisch’, Domien Verschuuren sprak van ‘klasse’ en Jim Bakkum vond De Vries ‘briljant’. Meerdere Bekende Nederlanders lieten weten dat dit echt van hoog niveau was. Fans posten dat ze graag meer van dit soort persiflages voorbij zien komen.

De TV Kantine is een programma waarvan het concept bestaat uit sketches waarin acteurs in de huid van andere mensen kruipen. Eerder werd de huishoudster van Martien Meiland ook al opgevoerd in het populaire televisieprogramma. Zo speelde Carlo Boszhard huishoudster Nadège. De TV Kantine zorgt door al haar persiflages voor de nodige humor en vaak kijken kijkers dan ook met een lach van oor tot oor.

Wie is Martien Meiland?

Martien Meiland werd voornamelijk vanwege zijn lollige en karakter eventjes in de zeik genomen. Deze leent zich erg voor sketches. Eerder werd deze man voornamelijk bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma Ik Vetrek. Hij heeft een heleboel bekende uitspraken die ook duidelijk in de persiflage naar voren zijn gekomen. Denk aan uitspraken zoals ‘wijnen, wijnen, wijnen’, ‘wat goed!’ en ‘ach, doe niet zo vervelend!’ Het wijnen wordt door hem zelfs naar een hoger level gebracht, doordat hij samen met zijn gezin een eigen wijncollectie is begonnen. Hiervoor won hij prijzen in Frankrijk.

Bericht Kijkers TV Kantine onder de indruk van ‘briljante’ persiflage Martien Meiland is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.Bronnen link