Nederlandse grenzen dicht

Wij krijgen zojuist Maandag 18:00 uit anonieme bronnen melding dat Nederland in een volledige lockdown gaat. Dit betekent dat de grenzen volledig worden gesloten. Er zal een in en uitreis verbod gaan gelden. Het is nog onbekend wanneer deze informatie officieel zal worden gepubliceerd en bevestigd. We zullen dit artikel dan ook komende uren blijven updaten naarmate er meer informatie binnen komt. Maar voor nu is dit wat we weten.

De afbeelding hierboven is bij een eerder incident uit september 2019 en dus niet de huidige situatie op schiphol. (bron: ad.nl)

Wat zijn de gevolgen van een lockdown?

De details zijn op dit moment nog niet bekend. Maar als we kijken naar de lockdown van Spanje kunnen we er vanuit gaan dat dit grote impact gaat hebben.

Scholen, universiteiten, restaurants en cafés zijn al reeds gesloten. Maar de luchthavens zijn op dit moment nog wel open. Volgens deze nieuwe informatie gaat dit veranderen en wordt reizen van en naar Nederland verboden. De Nederlandse grenzen worden dus volledig gesloten!

Het is mogelijk dat Nederland dezelfde maatregelen zal nemen als Spanje. Maar dit hebben wij nog niet kunnen bevestigen bij onze bronnen. Dit zou betekenen dat naast het reisverbod ook niet-essentiele winkels verplicht moeten sluiten. Ook gaat er mogelijk een straatverbod gelden. Dit betekent dat je niet op straat mag komen tenzij je hier een specifieke reden voor hebt.

Bericht Liveblog: Nederland gaat op slot, grenzen worden gesloten! is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Redactie.

Originele bron link