Louis van Gaal is erg te spreken over voetballer Hakim Ziyech 1

Louis van Gaal heeft tijdens een uitzending van Studio Sport over heel veel verschillende voetbal gerelateerde onderwerpen gesproken. Een van die onderwerpen was zijn lof voor het talent van Ziyech met de woorden ‘voor een creatieveling werkt hij heel hard.’ Ook sprak hij over de groepjesvorming bij FC Barcelona en AZ op de momenten dat hij daar werkzaam was als coach van de clubs.

Hakim Ziyech ontvangt lof

Louis van Gaal vertelt: “Hij heeft zich ongelooflijk ontwikkeld bij Ajax. Niet zozeer in creativiteit, maar als teamspeler. Het publiek is gaan inzien dat hij heel hard werkt voor een creatieveling. En dan maakt hij ook nog doelpunten en geeft hij assists. Dan ben je een speciale speler.” Hij is dus heel erg lovend over de speler die vanaf volgend seizoen uit zal komen voor de voetbalclub Chelsea.

Ziyech ligt mogelijk een uitdaging te wachten bij Chelsea. Frank Lampard, die eerder nog Ziyech naar Chelsea wilde halen, heeft hoop dat de leiding van de club ook nog andere grote namen bij de club betrokken weet te houden. Dit kan door aflopende contracten te verlengen, al is het maar voor een paar weken. Onder anderen Willian, Pedro en Olivier Giroud staan nog maar tot 30 juni op contract bij op Stamford Bridge. Zonder contractverlenging kan du niet de huidige selectie aan spelers intact worden gehouden.

Voetballen in een lastige tijd

Momenteel is het een lastige tijd. Het coronavirus heeft de Premier League platgelegd. Ondanks deze tijden moet er binnen het professioneel voetbal wel worden gekeken hoe er het beste kan worden gespeeld wanneer er weer groen licht is om het veld op te gaan. Momenteel is de hoop erop gevestigd om de huidige competitie nog uit te kunnen spelen, maar de vraag is dan wanneer dit kan. Vooralsnog is sowieso zeker dat dit niet voor 30 juni lukt, het moment dat veel contracten zullen verlopen. Om toch het één ander geregeld te krijgen moeten uiterlijk 23 juni contracten zijn verlengd.

Ondertussen heeft Hakim Ziyech het voor elkaar gekregen om als verse speler voor Chelsea te mogen spelen. Zo is hij vanaf 1 juli onderdeel van de selectie. Hij is voor 40 miljoen euro overgenomen van Ajax. Dit hoge bedrag wilde Chelsea voor hem neerleggen omdat hij tijdens zijn carrière als voetballer de nodige indruk heeft gemaakt op fans en besturen. Ziyech krijgt niet voor niks veel lof van coach Louis van Gaal in het televisieprogramma Studio Sport.

Bericht Louis van Gaal is erg te spreken over voetballer Hakim Ziyech is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Bron Link