Mensen verdienen flink aan het coronavirus 1

Zowel bedrijven als particulieren verdienen flink bij door de impact van het coronavirus. Ondanks dat spullen uitverkocht raken, circuleren ze weer rond op marktplaats.

Flink verdienen aan het coronavirus

Bedrijven hebben al vroeg miljoenen verdiend door het verkopen van mondkapjes tegen belachelijke prijzen. De prijzen gingen vele malen over de kop sinds het coronavirus meer aanwezig is. Nieuwe webshops schoten uit de grond en verkochten binnen no time hun inventaris.

Langzamerhand raken spullen zoals mondkapjes uitverkocht. In apotheken zijn al meerdere weken geen mondkapjes meer te verkrijgen. Toch stopt dit verdienmodel niet.

Mondkapjes op Marktplaats

Particulieren verkopen mondkapjes voor extreem hoge prijzen. Via Marktplaats kun je advertenties vinden met nieuwe verpakkingen. Ook de Marktplaats van Facebook wordt gebruikt voor de verkoop van mondkapjes.

Mensen verdienen flink aan het coronavirus 2
Flink verdienen aan het Coronavirus – doorverkoop mondkapjes op Marktplaats

De advertenties lijken langzamerhand af te nemen. Zo lijkt het, dat minder wordt verkocht in vergelijking met een aantal dagen eerder. Dit kan te maken hebben met de hoge aanvraag van mondkapjes tegen een laag aanbod.

De laatste nieuwsitems over het gebruik van mondkapjes zou ook bijgedragen kunnen hebben aan het schaarse aanbod. Bij het gebruik van een mondkapje hoor je deze al na twee uur te verwisselen. Hierdoor heb je erg veel mondkapjes nodig, maar wordt het gebruik ook minder praktisch.

Verdienen aan de testkits

Het deels Nederlandse bedrijf die onder meer testkits maakt heeft ook flink verdiend. Zo zijn de testkits voor 10,4 miljoen verkocht aan een Amerikaans bedrijf. Deze testkits worden gebruikt om op het coronavirus te testen. Het Amerikaanse bedrijf Qiagen die de testkits gekocht heeft is een van de grootste leveranciers van producten voor bloedtesten.

Foto: Unsplash

Bericht Mensen verdienen flink aan het coronavirus is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Amanda de Vos.

Meer Informatie op deze website