NASCAR-coureur Kevin Harvick kan ondanks de stilte door corona zijn geluk niet op 1

Kevin Harvick kan zijn geluk niet op. Hij mocht deelnemen aan de NASCAR-race op Darlington Raceway. Helaas met lege tribunes, toch kan het de pret niet derven. “Thank you Lord for the gift of NASCAR.” Zo werd de race geopend. Het zijn de eerste woorden van de eerste NASCAR-race sinds de uitbrak van het alles veranderende coronavirus. Kevin Harvick wint de race en wanneer hij uit zijn wagen stapt, is het ontbreken van applaus het enige wat anders is.

NASCAR gaat door

De NASCAR kon deze keer alleen onder zeer strenge regels worden georganiseerd. Zo kon er geen publiek aanwezig zijn. Ondanks dat werd er geraced. Kevin Harvick scheurde over het parcour, vierde zijn winst nog even door met gierende banden over de finish te racen en vervolgens enkele rondjes nog te spinnen. Toch is het anders en gek: “er was een doodse stilte, het was echt gek.”

Om deel te mogen nemen aan de NASCAR is er goed nagedacht hoe corona zoveel mogelijk kan worden uitgesloten. Sowieso is het rijden niet het grootste probleempunt aangezien er één coureur in de wagen zit. Tussendoor moet er wel de nodige afstand tussen de coureurs en crew worden gehouden. Wordt de afstand niet genomen dan kunnen er boetes volgen die niet laag zijn. Denk aan 10.000 tot 50.000 dollar. Dat is omgerekend 9222,80 tot 46114 euro. Ook is er geen publiek. Iedereen die deelneemt wordt getest. op corona.

En de Formule 1?

Vooralsnog wekt het feit dat de NASCAR wordt gereden vragen op bij fans van autosport. Zo zijn er tal van mensen die vinden dat de Formule 1 ook zou kunnen worden gereden. Dan maar zonder publiek! Niet iedereen is het hier mee eens, ondanks dat er tal van mensen voorstander lijken te zijn om toch nog even afgeleid te worden door zo een sport waarbij fysiek contact word vermeden.

Vooralsnog lijkt het erop dat de Formule 1 mogelijk 1 juli weer van start gaat. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als er geen hele gekke dingen gebeuren. Stel dat er sprake is van een terugval of, zoals op dit moment in diverse ziekenhuizen wordt voorspeld, een tweede piek, dan zou het nog wel eens zo kunnen zijn dat de Formule 1 alsnog niet vanaf deze datum kan worden gehouden. Dit zal veel fans tegen het zere been aanschoppen, toch is de mogelijkheid er.

Fomule 1 vs NASCAR

De NASCAR is in zekere zin toch een beetje anders. Zo wordt er bij de NASCAR op een racebaan gereden en niet op een circuit. Op de baan worden verschillende ronden gereden. Technisch zou het ook heel anders zijn om een NASCAR race te moeten rijden. Zo moeten de coureurs met de hand schakelen en ondertussen toch honderden kilometers per uur rijden. De sport is erg populair in Amerika. Daar trekt het, net als golf en UFC-gevechten normaal veel kijkers.

Bericht NASCAR-coureur Kevin Harvick kan ondanks de stilte door corona zijn geluk niet op is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Meer lezen op deze link