Pathé Nederland opent vanaf 1 juni de deuren weer 1

Pathé Nederland kan haar geluk niet op. De deuren van Pathé en Euroscoop kunnen vanaf 1 juni weer open. In samenhang met een nieuw protocol, waarin duidelijke richtlijnen staan hoe bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand kunnen houden, moet er een bioscoopbezoek worden aangeboden wat volledig toegestaan is volgens de richtlijnen van het Rijksinstuut voor Volksgezondheid. Pathé neemt hiervoor diverse hygiënemaatregelen om aan richtlijnen te kunnen voldoen.

Pathé Nederland gaat weer open

Wil je een bezoekje brengen aan de bioscoop, dan kan dat! Van 1 juni tot en met 1 juli geld er wel een maximum capaciteit van 30 bezoekers per zaal. Om een film te bezoeken moet vooraf worden gereserveerd. Het is niet mogelijk om kaartjes aan de deur te bestellen. Bezoekers kunnen niet zelf hun plaatsen uitzoeken, dit wordt door het personeel van de bioscoop gedaan. Deze plaatsing gebeurd met oog op voldoende afstand tussen de mensen die uiteindelijk bij Pathé Nederland en Euroscoop een film kijken.

Als eerste worden er films getoond die net voor de sluiting in release waren gegaan. Denk hierbij aan films als Onward, Bloodshot en de Beentjes van Sint Hildegard. Daarnaast wordt er een speciale vertoning van Harry Potter and the Deathly Hallows part I+II uitgegeve voor 4DX. Tevens wordt Spider-Man Far From Home opnieuw aangeboden, maar deze keer in ScreenX. Mogelijk volgen er nog meer van dit soort acties. Er zullen vanaf 8 juni ook exclusieve voorpremiéres zijn van de Nederlandse film Rundfunk: Jachterwachter. Vanaf vandaag is het mogelijk tickets te bestellen.

Protocol voor een bioscoopbezoek

In een persbericht vertelt Pathé Nederland het volgende over het protocol wat nu wordt gehandhaafd: “de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staat voor ons altijd op de eerste plaats. Wij zullen daarom opengaan aan de hand van een 1,5 meter protocol dat is opgesteld aan de hand van de richtlijnen van de overheid en de RIVM. Met deze richtlijnen kan iedereen 1,5 meter afstand houden van elkaar en in goede gezondheid en veiligheid de bioscopen weer bezoeken.”

Maatregelen die Pathé neemt

 • Er is een maximum zaalcapaciteit van 30 bezoekers per zaal, zodat er voldoende afstand is tussen bezoekers;
 • Bezoekers kunnen vooraf geen stoel kiezen, maar krijgen deze aangewezen door een medewerker;
 • Een medewerker helpt met het plaatsen van de bezoekers in de zaal en wanneer de bezoekers de zaal verlaten;
 • Er is een gespreide filmprogrammering: hiermee reguleren en minimaliseren wij de toestroom van onze bezoekers op hetzelfde moment;
 • Tussen voorstellingen zal extra in- en uitlooptijd worden gehanteerd, zodat bezoekers uit verschillende zalen elkaar niet hoeven te kruisen;
 • Er zijn diverse hygiënemaatregelen om bezoekers en medewerkers te beschermen, zoals kuchschermen en het veelvuldig schoonmaken van allerlei contactpunten zoals deurklinken en knoppen;
 • Er zal een aangepast aanbod van hapjes en drankjes zijn met meer voorverpakte producten;
 • In de gehele bioscoop zul je de richtlijnen van het protocol terugzien op o.a. posters;
 • Van tevoren stellen wij de bezoekers vragen over hun gezondheid. 

Richtlijnen voor bezoekers

 • Kom met maximaal twee personen of met je huishouden. Kinderen onder de 12 jaar vormen de uitzondering, zij zijn in grotere groepen welkom onder begeleiding van maximaal twee volwassenen; waarbij de volwassenen – als zij geen huishouden vormen – onderling de 1,5 meter afstand in acht moeten nemen.
 • Kom niet naar de bioscoop als je ziekteverschijnselen hebt;
 • Koop tickets alleen vooraf online via website of app; het is momenteel niet mogelijk tickets in de bioscoop te kopen;
 • Houd altijd 1,5 meter afstand tijdens je bezoek van medebezoekers en van onze medewerkers;
 • Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de film. Zo kunnen de bezoekersstromen goed worden gespreid;
 • Kom te voet, met de fiets of de auto naar Pathé. Maak zo min mogelijk gebruik van het OV;
 • Verlaat de bioscoop direct als de film is afgelopen. Dit gebeurt in de zaal onder begeleiding van onze medewerkers;
 • We doen het samen, wees lief voor elkaar.

Directeur over de situatie

De maatregelen hebben de nodige gevolgen. Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé Theatres B.V.: “Als gevolg van de 1,5 meter maatregelen zullen wij een sterk gereduceerde capaciteit hebben met een maximum van 30 bezoekers per zaal. Uiteraard zal dit consequenties hebben voor de omzet voor Pathé. Maar het is beter om nu het verlies enigszins te beperken dan om helemaal niets te doen. Onze ticketprijzen blijven echter ongewijzigd. We kijken er vooral naar uit om onze bezoekers eindelijk weer vanaf 1 juni in onze bioscopen te kunnen ontvangen en van de beste films in de beste kwaliteit te kunnen voorzien en dat onze medewerkers in het theater weer aan het werk kunnen.

Jacques Hoendervangers: “Het aanbod van nieuwe titels is op korte termijn minder groot dan we zouden willen. Maar wij zijn ervan overtuigd dat wij met onze programmering een mooie mix hebben van nieuwe en oude films. Daarnaast bieden wij bezoekers een bijzondere filmbeleving en een fijn en veilig uitje. Onze bezoekers geven aan niet te kunnen wachten om films weer op het grote doek te zien. Wij ontvangen hen graag vanaf 1 juni in onze bioscopen, met het beste beeld en geluid, de meest comfortabele stoelen en onze speciale filmtechnieken zoals 4DX, Dolby Cinema, IMAX en ScreenX voor een optimale beleving.”

Een bioscoopbezoek

De voorverkoop start vandaag om 11.00 uur via www.pathe.nl/films en www.euroscoop.nl.  Ook andere bioscopen in Nederland werken er hard aan om 1 juni weer open te kunnen. Zij zullen soortgelijke maatregelen nemen als Pathé Nederland. Vue is ook ondertussen hardop bezig om een programmering rond te krijgen voor haar bioscopen. Tevens wordt er achter de schermen hardop nagedacht over manieren om abonnementshouders tegemoet te komen. Zo is tot nu toe bij de Vue het abonnement bevroren en worden er minder kosten in rekening gebracht voor juni. Zo hopen de bioscopen mensen tevreden te houden.

Bericht Pathé Nederland opent vanaf 1 juni de deuren weer is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Meer lezen op deze link