Politie rukt uit na dode baby in een woning in Haaksbergen 1

In een woning in Haaksbergen is een dode baby aangetroffen. Het gaat hier om een woning aan de Jan Vermeerstraat in Haaksbergen. Het nieuws bereikte ons via RTV Oost. Vooralsnog is het onduidelijk wat er precies is gebeurd en vanwege privacyredenen kunnen er geen verdere details worden gegeven over de dood aangetroffen baby.

Dode baby Haaksbergen

Vooralsnog is het onduidelijk of het de baby opzettelijk om het leven is gebracht, of er sprake is van ziekte of een ongeluk. Het huis waar de baby om het leven is gekomen, zou heel de dag al zijn afgezet zodat forensische onderzoekers kunnen kijken of ze sporen van opzet kunnen vinden. Vooralsnog zijn de twee bewoners van de woning ook al ondervraagd. Er zijn (nog) geen aanwijzingen dat zij bewust de baby om het leven hebben gebracht en daarom zijn ze ook door de politie niet gearresteerd. Omdat het huis wordt onderzocht kunnen ze vannacht niet terug naar hun huis.

Dat de verklaring is afgelegd blijkt uit een tweet van de Politie Haaksbergen.

Politie doet onderzoek

Vijf uur in de morgen rukte de politie uit om een grootschalig onderzoek naar de dode baby in te zetten. Er is ook een mobiele pd-unit neergezet. Normaliter worden deze alleen geparkeerd wanneer het om een grootschalig misdrijf op het plaats delict gaat. De wijk werd afgezet en met zwarte hekken werd voorkomen dat mensen in de woning kunnen kijken. Vooralsnog worden er geen getuigen gezocht en is er niemand gearresteerd.

Het is onduidelijk of de bewoners die zijn overhoort, de ouders van het kind zijn. Zo zijn er signalen dat het om een kinderloos stel zou gaan, dus mogelijk zouden de man en vrouw op het kind passen toen deze overleed in of rondom hun woning. De details blijven vooralsnog onduidelijk. Hier kan de politie ook vanwege privacyredenen geen verdere details over geven. Beide bewoners zouden wel ongedeerd zijn, maar kunnen vanavond niet terug naar hun eigen woning en moeten ergens anders slapen. De politie onderzoekt de situatie nog.

Bericht Politie rukt uit na dode baby in een woning in Haaksbergen is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.Gedeeld door bron