Queen is terug. 1
We will rock you

We are the champions. Don’t stop me now. Is this the real life, is this just fantasy.

Het zijn allemaal zinnen uit teksten van nummers van een van ’s werelds bekendste Britse bands. Queen heeft er dan ook hard voor gewerkt om die top te kunnen bereiken. Het resultaat hiervan merk je vandaag de dag nog steeds. Ga maar eens de straat op en vraag aan tien onbekenden of ze ooit van de band Queen hebben gehoord en alle tien zullen ze bijna hetzelfde antwoord geven: Natuurlijk kennen wij Queen.

De beginjaren van Queen.

De band Queen, voorheen genaamd Smile, zette zijn eerste stappen in de muziekwereld in 1968 toen Brian May samen met Tim Staffel de band oprichtte. Daarvoor deden ze beroep op Roger Taylor als hun drummer. Meteen met de start van de band werd Freddie, voorheen farrokh genaamd maar die naam veranderde hij zelf, geïntroduceerd bij de band en hij werd er meteen fan van. Bij elk optreden van Smile was Freddie aanwezig en daar leefde hij zich steeds enorm uit.

In 1970 besloot Tim er echter mee te stoppen, waardoor de jongens op zoek moesten gaan naar een nieuwe zanger. Freddie, die toen ook al reeds zanger was van de band Wreckage, werd hierdoor aangesproken door de jongens en hij besloot om de overstap te maken naar Smile. Niet veel later veranderden ze ook de naam van de band naar Queen. Dat deden ze om de koningin van Engeland te eren en ook omdat Freddie zich met haar graag weerspiegelde. En zo werd Queen, de band die we tot op de dag van vandaag nog steeds kennen.

Het leven van een wereldster.

Freddie Mercury is een icoon dat nog steeds verder leeft in de hedendaagse cultuur. Je mag gaan en staan waar je maar wil, als de naam Freddie Mercury valt zal je vele ogen en oren zien verscherpen. Freddie, oftewel Farrokh Bulsara wat zijn echte naam was, heeft dan ook een grote indruk nagelaten. Hij had dan ook een hele grote persoonlijkheid.

In zijn leven was hij vaak alleen. Dat was iets wat hij minder graag had en dat liet hij ook merken. Hij was vaak aanwezig op de meest excentrieke feestjes, of hij organiseerde die zelf. Maar ondanks dat stond hij er wel steeds. Hij zette zich ook altijd voor de volle 100 procent in voor zijn muziek, want dat was zijn leven. Dat laatste bewees hij, door met Queen op te treden op Live aid in 1985, dat werd georganiseerd door Bob Geldof ten voordele van de hongersnood in Ethiopië. Want ook daar stonden de heren van de alom bekende band voor bekend. Hun inzet voor gelijke kansen en de opkomst tegen onrecht.

Het was dan ook een enorme schok op die alles veranderende 24 november van 1991 voor de hele wereld toen het nieuws kwam dat Freddie overleden was in zijn huis in Londen. Het einde van een tijdperk noemen velen het.

Herboren.

Sinds 2014, 23 jaar nadat we afscheid namen van deze grote mijnheer, komt Queen met een verassing van formaat. Ze hebben een nieuwe wereld tournee op de planning staan. Ze deden dit al eens met een hologram van Freddie die de nummers inzong, maar sinds 2014 doen ze het met een nieuwe zanger die Freddie enorm veel eer wil aandoen.

Voor deze zware opdracht doet Queen een beroep op Adam Lambert die tweede werd in 2009 in American Idol. Daarvoor kreeg hij enorm veel lof en ook de mannen van Queen hadden hem, hun nummers zien en horen zingen met bijna evenveel stijl als Freddie dat zou hebben gedaan. Die versies werden dan ook zo goed ontvangen dat ze meteen met Adam zijn beginnen onderhandelen.

Nu zijn ze reeds enkele jaren aan het toeren en dat doet zowel Adam, alsook Brian May en Roger Taylor enorm veel deugd. Ze hebben nog steeds veel lol en dat merk je ook wanneer ze op het podium staan en zich ten volle uitleven op de nummers, die in de loop der tijden uitgroeiden tot ’s werelds grootste hits aller tijden.

http://www.queenonline.com

Bericht Queen is terug. is geplaatst op oato.nl en geschreven door: Meeus Andy.

Lees verder op deze link