Roger Schmidt wordt komend seizoen de nieuwe trainer van voetbalclub PSV 1

PSV krijgt komend seizoen een nieuwe trainer, die een poging moet doen om het niveau van de ploeg op pijl te houden. De nieuwe trainer heet Roger Schmidt (52) en hij tekent voor twee jaar om aan de slag te gaan in Eindhoven. Roger Schmidt is niet nieuw als trainer. Eerder deed hij al ervaring op door verschillende clubs in de wereld te trainen.

Roger Schmidt bij PSV

Eerder was hij al trainer van Beijing Guoan en daarvoor ook al voor Bayer Leverkussen en Red Bull Salzburg. Van oorsprong is Roger Schmidt Duitser. Daardoor is hij de eerste buitenlandse trainer sinds Eric Gerets in de periode 1999-2002 vertrok. Ernest Faber, die nu de trainingen verzorgt, zal terugkeren in zijn rol als hoofd jeugdopleiding. Hij blijft dus nauw betrokken de voetbalclub PSV. Eerder nam Ernest Faber tijdelijk het stokje over van de ontslagen Mark van Bommel.

“De eredivisie is onderdeel van de uitdaging die ik bij PSV heb gevonden. Het Nederlandse voetbal heeft mij altijd kunnen bekoren en ik kijk er echt naar uit om in een voor mij compleet nieuwe omgeving aan de slag te gaan”, vertelt Schmidt aan het Algemeen Dagblad. ,,PSV staat volledig achter de manier van voetballen waar ik voor sta. En ik sta achter de eis van PSV dat de club altijd om de prijzen moet spelen. Mijn teams voetballen om te winnen, altijd.”

Geen prijzen in de wacht slepen

Eerder werd Mark van Bommel ontslagen bij de Eindhovense club. Onder zijn leiding heeft de club geen prijzen in de wacht gesleept, wat mogelijk mee heeft gespeeld in de beslissing om verder te zoeken naar een andere trainer. Toch is er door kenners de nodige kritiek op het transferbeleid geweest van PSV en zou juist dat beleid al op voorhand hebben betekend dat Mark van Bommel zou worden ontslagen.

Eerder verkocht PSV Lozano aan Napoli en de linkback Angelino aan Manchester City. Er kwamen andere spelers voor in de plek, maar onder leiding van Mark van Bommel wisten deze niet voldoende te presteren. Van Bommel kreeg voornamelijk commentaar omdat hij wel kansen heeft gehad om met zijn team een titel binnen te halen. Vooral de wedstrijd tegen Ajax zou verkeerd zijn gevallen, omdat van Bommel daarin een verkeerde tactiek zou hebben gehanteerd. Uiteindelijk waren bij zijn ontslag van twaalf wedstrijden twee wedstrijden gewonnen en is er in anderhalf jaar geen prijs binnengehaald.

Lukt dit wel met Roger Schmidt?

Binnen de sport wordt heel erg gekeken naar resultaten. Wanneer een coach geen resultaten los weet te krijgen bij het team, dan is de kans vrij groot dat hij of zij wordt vervangen. Bij het ontslag van Mark van Bommel werd al geroepen dat als hij een andere club had gecoached hij eerder zou worden ontslagen. Uiteindelijk hopen fans dat Roger Schmidt wel de nodige resultaten bij de spelers weet los te krijgen. Uiteindelijk hangt zijn succes als coach ook af van de resultaten die zijn team neer weten te zetten. PSV zal dus prijzen moeten gaan winnen.

Door de jaren heen heeft PSV flink wat coaches gekend. Guus Hiddink (2002-2006), Ronald Koeman (2006-2007), Jan Wouters (2007), Sef Vergoossen (2008), Huub Stevens (2008-2009), Dwight Lodeweges (2009), Fred Rutten (2009-2012), Dick Advocaat (2012-2013), Phillip Cocu (2013-2018) en dit seizoen werd PSV dus getraind door eerst Van Bommel en later Faber. Volgend seizoen wordt Roger Schmidt aan deze lange lijst met trainers toegevoegd.

Bericht Roger Schmidt wordt komend seizoen de nieuwe trainer van voetbalclub PSV is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Bron Link