Acteur Ezra Miller zorgt online voor de nodige ophef. Een video van hem zorgde ervoor dat de nodige alarmbellen afgingen bij mensen die hem via sociale media volgden. In de video zien we hoe hij een meisje wurgt. Vooralsnog lijkt het allemaal op dat Ezra Miller het meisje niet echt pijn wilde doen, toch zorgt de videoclip voor de nodige argwaan bij kijkers. Zo zouden kijkers graag uitleg krijgen waar ze naar hebben gekeken. Het gedrag van de acteur wordt door volgers al gelinkt met de rol als psychopaat die hij eerder in een film vertolkte.

Ezra Miller is trending. Niet omdat hij positief is getest op corona (waar velen bang voor waren toen zijn naam in Engelstalige nieuwswebsites tussen al het nieuws werd vermeld), maar omdat hij een vrouw zou hebben aangevallen. Deze aanval zorgt voor de nodige discussie onder iedereen die de video ziet. In de korte video, die online meermalen al werd verspreid, zien we hoe acteur Ezra Miller zijn handen op de keel van een meisje sluit. Het meisje glimlacht zelf en stapt eerst nog vrolijk op de aanvaller. Hierdoor wordt de suggestie gewekt dat het om een grap gaat.

Schijn kan daarentegen bedriegen, want op de achtergrond van de video zijn wel paniekerige kreten te horen. Zo wordt er door iemand ‘he, bro! Bro!’, wanneer Ezra Miller zijn handen om de keel van het meisje zet. De camera wordt weggedraaid op het moment dat de acteur het meisje hardhandig op de grond duwt. Juist door de heisa die eromheen gebeurd lijkt het alsof Ezra Miller hier even zijn controle verliest wanneer een meisje hem benaderd met de grap of de acteur wil vechten.

Hieronder is een tweet te zien waarin het filmpje werd gedeeld:

Twijfel onder kijkers

Vooralsnog zorgt dit bij kijkers voor twijfel of het wel degelijk een rollenspel was, of dat er meer achter de schermen speelde. Oplettende kijkers zagen in ieder geval dat de auto op de achtergrond een IJslands bedrijfslogo lijkt te hebben. Op het moment is het onduidelijk wat de waarheid is, maar het feit dat Ezra Miller dit doet zorgt voor discussie. Als het geen grap is, is het heel ernstig. Dan heeft Ezra Miller geprobeerd iemand te vermoorden. Het lijkt erop dat het om een in scene gezet iets gaat. In dat laatste geval zijn er ook mensen die vallen over het filmpje. Die vinden het ongehoord om dit soort dingen voor de grap in scene te zetten en vervolgens ook nog eens via sociale media met anderen te delen. Wat het ook is, in beide scenario’s heeft de acteur vijanden gemaakt.

De video zelf maakt het ook niet heel veel duidelijker wat er nu precies speelt, omdat er geen enkele context wordt meegegeven. Miller lijkt in de video tegen een meisje, dat met een glimlach op haar gezicht naar hem toe komt, te zeggen: ‘Oh, wil je vechten? Is dat wat je wilt doen? ” Daarna grijpt hij haar bij de nek en duwt Ezra Miller het meisje hardhandig op de grond. Het gedrag dat Ezra Miller vertoont wordt door sommige rollen vergeleken met gedrag die hij al eens in een rol heeft vertolkt.

Zo wordt zijn gedrag in verband gebracht met zijn als rol als psychopaat in de thriller We Need To Talk About Kevin. Ondertussen zijn er ook mensen die roepen dat er niet te snel moet worden geoordeeld en we eerst moeten wachten op wat Ezra Miller zelf over de situatie te zeggen heeft.

Is Ezra Miller een arrogante kwal?

Is Ezra Miller echt zo onaardig dat hij uit woedde een meisje fysiek geweld zou aandoen? In dezelfde tweet hierboven wordt al gespeculeerd dat het geen act is en de acteur hier zijn ware agressieve en arrogante persoonlijkheid zou tonen. Zo werden er screenshots gedeeld van een gesprek waaruit blijkt dat acteur Ezra Miller vaker van dit soort dingen zou doen. Hij beschreven als iemand die zich tegenover iedereen als een lul zou opstellen. Daarnaast zou hij erg hoog uit de boom gevallen zijn en zich beledigd voelen als mensen niet wisten wie hij was. Daarnaast wordt de acteur beschuldigd misbruik te maken van zijn bekendheid.

Er zijn ook mensen die het voor hem opnemen. “Ja, dat is een bewijs, oké, ik kan niet fout gaan met een willekeurige vrouw die een paar dingen op Twitter zegt over een man … die ik niet eerder heb gezien waar ze fout waren en logen.“ Uiteraard moeten alle uitspraken die vooralsnog over de acteur worden gedaan ook met een korrel zout worden genomen, omdat het niet duidelijk is wat er precies is gebeurd. Er word volop gespeculeerd, maar de beelden tonen niet wat er vooraf en achteraf gebeurde. Zo is discussie mogelijk waarom de acteur zijn handen om de keel van het meisje zette.

Nog geen commentaar

Vooralsnog heeft Ezra Miller zelf geen commentaar gegeven op
de video en de opmerkingen die online over hem worden verspreid. Het zou goed
kunnen dat Ezra Miller hier acteert, hij is immers acteur. Er wordt immers al
gespeculeerd dat het hier om filmopnames Vooralsnog werkt hij aan The Flash van
DC Comics. Ook speelde Ezra Miller in de laatste twee films van de Harry Potter
spin off Fantastic Beast and Where to Find Them. Het is zeer aannemelijk dat we
hem in het volgende deel van de film weer voorbij zien komen, omdat aan het
einde van het tweede film een enorme onthulling rondom zijn personage werd
gedaan.  Ook in de Harry Potter spin off
films speelt hij een verwarde en wat psychotische jongen

Bericht Schokkende beelden: acteur Ezra Miller wurgt een fan die grapte te willen vechten? is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.Gevonden op website