Rechter verkrachting seksdeurwaarder

Een deurwaarder heeft jarenlang vrouwen gedwongen om ‘in natura’ te betalen. Morgen begint de rechtszaak in Roermond. Na drie jaar is genoeg bewijslast om hem aan te klagen voor drie verkrachtingen, éénmaal ontucht en ‘passieve ambtelijke corruptie’.

Seksdeurwaarder beschuldigd

De deurwaarder is een 67-jarige man die heeft gewerkt bij een bedrijf in Sittard. De man uit Sittard zou tussen 2002 en 2016 mensen hebben gedwongen om seks met hem te hebben. Hij heeft misbruik gemaakt van zijn positie en vrouwen in vervelende situaties gebracht. De man wordt beschuldigd drie vrouwen verkracht te hebben.

Alberto Stegeman

De man zou jarenlang vrouwen gedwongen te hebben om ‘in natura’ te betalen. Undercoverjournalist Alberto Stegeman zat ongeveer drie jaar geleden ook op de zaak. Samen met de politie hebben ze de man op heterdaad betrapt. Hij is destijds zelf naar zijn werkgever gegaan die hem direct ontslagen heeft.

Werkgever is geschokt

De man is op staande voet ontslagen. Zijn werkgever had het gesprek beëindigd en hem de deur uit gezet. Zijn naam was direct van de website en het pand afgehaald. Zijn werkgever gaf aan geschokt te zijn en niets van de zaak af te weten. De man zou op freelance basis ingehuurd zijn. Hij kreeg opdrachten en was zelfstandig op pad. Controle op zijn werk was dus niet groot.

De man geeft zelf aan dat hij als deurwaarder wellicht fout zat maar niet van de beschuldigingen. Hij vindt niet dat hij vrouwen gedwongen heeft om seks met hem te hebben en dat hij niemand heeft verkracht. Morgen zal in Roermond een pro-formazitting worden gehouden. Inhoudelijke behandeling van de zaak volgt hierop. 

Bericht ‘Seksdeurwaarder’ heeft vrouwen gedwongen seks te hebben en verkracht is geplaatst op oato.nl en geschreven door: Amanda de Vos.

Originele bron link