Tunahan Kuzu stopt als fractievoorzitter van DENK 1

Tunahan Kuzu (38) stopt als fractievoorzitter van de politieke partij DENK. Wel zal hij tot er nieuwe verkiezingen plaatsvinden in 2021, lid blijven van de tweede kamer. Dit nieuws maakte hij zelf via een bericht op Facebook bekend. Eerder liet Tunahan Kuzu zijn partijgenoten ook al weten dat hij zich niet langer beschikbaar zou stellen als lijsstrekker tijdens de verkiezingen die volgend jaar zullen plaatsvinden.

Denk neemt afscheid van Tunahan Kuzu

Vandaag duurt het precies een jaar voordat de Tweede Kamerverkiezingen van start gaan. Hiermee begint Tunahan Kuzu dan ook zijn bericht. “De afgelopen jaren waren voor mij als een rollercoaster. Het bouwen aan een politieke beweging die zowel in de Tweede Kamer als in het lokaal bestuur een boodschap heeft voor groepen die onvoldoende worden gehoord in de politiek is enerverend. De keerzijde voor mij als gezicht van DENK, is dat het een behoorlijke impact op mijn persoonlijke leven heeft.” Hij vond de politiek niet leuk, maar wel erg belangrijk.

Het ziet er naar uit dat Tunahan Kuzu zijn besluit niet meer zal terugdraaien. “Om mijn partij de ruimte te geven voor de zoektocht naar een nieuwe lijsttrekker, heb ik tevens besloten om het politiek leiderschap en het fractievoorzitterschap neer te leggen.” Hierdoor wordt Farid Azarkan de nieuwe fractievoorzitter van de politieke partij DENK. Het zou goed kunnen dat Farid Azarkan ook de nieuwe lijsstrekker wordt, tijdens de verkiezingen van 2021. Er is daarentegen nog geen zekerheid of dit echt gaat gebeuren. Dit zal in de toekomst nog moeten blijken.

DENK in de politiek

Tunahan Kuzu zette denk in 2015 op, samen met zijn collega Selçuk Öztürk. Eerder waren zij politici voor de politie partij PvdA, maar daar werden ze uit de partij gezet. Dit gebeurde omdat Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk openlijk kritiek hadden op het integratiebeleid van de toenmalig minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher. Hun vertek zorgde er niet voor dat ze stil gingen zitten. Ze staken de koppen bij elkaar en richtte zelf de politieke partij DENK op. Op die manier hebben ze alsnog geprobeerd van betekenis te zijn binnen de Nederlandse politiek.

Door de jaren heen hebben de twee politici een redelijke achterban opgebouwd. Die achterban bedankte Tunahan Kuzu dan ook voor zijn harde werk. Op Facebook volgden er al snel reacties als “dankuwel Kuzu! U was geweldig, ik hoop dat je actief blijft binnen de beweging. Uw inzet zal nooit vergeten worden en we zijn trots op u!” en “dat is zeker een groot verlies voor Nederland. Je begon eigenlijk mooi door te dringen bij een hoop betweters. Ik persoonlijk vindt het heel jammer maar tegelijkertijd respect voor je besluit en hoop dat DENK heel ver komt in Nederland.”

Bericht Tunahan Kuzu stopt als fractievoorzitter van DENK is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Lees Meer via deze link