tweede coronabesmetting nederland diemen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meld dat een tweede persoon in Nederland besmet is met het coronavirus. De vrouw is op bezoek geweest in de regio Lombardije waar momenteel veel mensen besmet zijn.

Tweede corona-patiënt in Nederland

De eerste persoon die besmet is met het coronavirus is afgelopen donderdag in het ziekenhuis in Tilburg positief getest. De man uit Loon op Zand is eveneens op bezoek geweest in Lombardije. De man en de vrouw die beide besmet zijn, hebben geen contact gehad met elkaar. De besmetting lijkt te komen vanuit de regio Lombardije waar een pandemie heerst.

Thuisisolatie in Diemen

De vrouw heeft last van koorts en luchtwegklachten. Gisteravond is het slechte nieuws met haar gedeeld. De vrouw komt uit Amsterdam. Over de identiteit van de vrouw is verder nog niks bekend. De vrouw zit momenteel in thuisisolatie in Diemen. GGD is een contactonderzoek gestart.

Het contactonderzoek van de man uit Loon op Zand loopt nog. De man heeft carnaval gevierd in De Wetering in Loon op Zand. Veel mensen in die omgeving zijn nog ongerust.

Besmettingen over de grens

In Duitsland is tevens een besmetting vastgesteld bij een vrouw uit Herzogenrath. De plek ligt twee kilometer verwijderd van de Limburgse plaats Kerkrade. De vrouw zit momenteel thuis in quarantaine. Onderzocht wordt of meer mensen mogelijk besmet zijn. Op 15 februari heeft ze namelijk in Gangelt carnaval gevierd.

Verderop in Duitsland is sprake van een heel gebied met besmettingen. In Nordrhein-Westfalen zijn twintig gevallen van coronabesmetting vastgesteld. Duizenden mensen zitten daarom vast in quarantaine.

Bericht Tweede coronabesmetting in Nederland uit Diemen is geplaatst op oato.nl en geschreven door: Amanda de Vos.

Bron Link