Vettel stopt bij Ferrari na mislukte onderhandelingen 1

De Formule 1 ploeg Ferrari moet voor het komende seizoen zeer waarschijnlijk opzoek naar een nieuwe rijder. Op het moment lijken Ferrari en vaste rijder Sebastian Vettel geen nieuw akkoord te kunnen krijgen. De onderhandelingen over het verlengen van het contract lopen niet zo soepel. Dit betekend concreet dat Sebastian Vettel tegen het einde van 2020 afscheid zal nemen van Ferrari.

Afscheid van Ferrari

De afspraken lopen spaak omdat Sebastian Vettel flink achteruit zou gaan in zijn inkomen. Hier was hij het niet mee eens. Zo werd eerder al duidelijk dat Ferrari de helft minder wilde betalen dan het huidige salaris van Sebastian Vettel. Daarnaast was er discussie over andere afspraken voor een nieuw contract. Zo zou hij opnieuw een contract voor maar een jaar krijgen en wilde hij meer zekerheid. Uiteindelijk lijkt Sebastian Vettel niet bereid akkoord te gaan met de nieuwe afspraken en daarom afscheid te gaan nemen van de Formule 1 ploeg.

Het is onwaarschijnlijk dat Vettel alsnog akkoord gaat met het huidige voorstel van Ferrari. Op het moment dat de Formule 1 weer wordt opgepakt. zal Sebastian Vettel dan ook zijn laatste races voor de Formule 1 ploeg Ferrari rijden. Charles Leclerc blijft voor de ploeg rijden en moet dus voor volgend jaar een nieuwe teamgenoot hebben. Het is nog onbekend wie deze nieuwe teamgenoot dan precies moet worden. Ferrari zal hier verder naar kijken, nu ze het niet eens kunnen worden met Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel bij de Formule 1

Sebastian Vettel wist indruk te maken door eerder vier wereldtitels in de wacht te slepen bij Red Bull. Hij ging later voor Ferrari rijden. Dat ging hem goed af want in 2017 en 2018 werd hij tweede in de wereldkampioenschappen. Daarna liep het niet meer zo hard. Hij wist geen nieuwe wereldtitel binnen te slepen en vorig seizoen stelde Sebastian Vettel Ferrari teleur omdat die niet tot de top drie hoorde. Hij wist slechtst de vijfde plaats in de kampioenschappen van dat seizoen binnen te slepen.

Op het moment is Sebastian Vettel nog op zoek naar een nieuwe ploeg om voor te rijden. Het is onbekend hoe de toekomst voor hem eruit zal zien.

Bericht Vettel stopt bij Ferrari na mislukte onderhandelingen is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Lees verder op deze link