wandelaars drijfzand texel waarschuwingsbord vastgezogen

Meerdere wandelaars zijn in de afgelopen weken tot hun middel weggezakt in drijfzand. De politie en reddingsmedewerkers van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij moest hier zelfs aan te pas komen om mensen te redden.

Wandelaars zaten vast in drijfzand

Bij het natuurgebied de Slufter op Texels zijn afgelopen weken meerdere mensen weggezakt in het drijfzand. Sommigen konden nog snel wegkomen maar een aantal mensen zaten helemaal vast tot op hun middel. Zelf de politie en reddingsmedwerkers van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij moest hier aan te pas komen om mensen te redden.

Waarschuwingsborden

Het Staatsbosbeheer is genoodzaakt waarschuwingsborden te plaatsen. Nu meerdere personen zijn weggezakt in het drijfzand heeft het Staatsbosbeheer besloten waarschuwingsborden te plaatsen. Mensen die snel wegliepen waren niet vastgezogen.

Mensen die te lang bleven staan konden zelf niks meer doen. Ze konden alleen maar om hulp bellen. Daarom worden nu ook adviezen gegeven wat je moet doen als je toch in drijfzand vastgezogen wordt.

Wat moet je doen?

Als je toch vast komt te zitten kun je zelf niks kunnen doen om eruit te komen. Wanneer je vastgezogen zit, blijft dat ook zo. Het beste is om hulp te in te schakelen. Je kunt wel iets voorkomen dat je verder wegzakt door naar achteren te leunen.

In een video van VTN kun je zien hoe snel je vast komt te zitten in drijfzand.

Bericht Wandelaars zitten vast in drijfzand op Texel is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Amanda de Vos.

Meer lezen op deze link