Zangduo Elly en Rikkert nemen live afscheid zonder warmte van publiek 1

Voor het zangduo Elly en Rikkert is het een raar moment. Na vijftig jaar te hebben gezongen, is het nu voorbij. Dat grote afscheid is toch anders dan velen voor zich hadden gezien. Niet met een groot concert waar veel mensen op af kwamen! Een live stream moet de grootste afscheidstour vervangen die in de agenda was gepland. Het verplaatsen van het tournee zou voor teveel complicaties zorgen.

Elly en Rikkert stoppen

In het NOS RADIO 1 journaal laat Elly Zuiderveld-Niemand al weten wat voor een gekke periode dit was. “Het was heel vreemd.” Vijftig jaar aan carriëre op zo een manier afsluiten is niet makkelijk. “”Vooral bij de eerste twee nummers dacht ik even: hoe komen we de avond door? Maar we stelden ons gewoon de mensen voor die zaten te kijken naar de livestream. Soms had ik bepaalde personen voor ogen, en dan ging het wel weer. En er zat natuurlijk een geweldige crew, waar we af en toe naar konden kijken.”

Voor het duo is het niet anders dan het live te doen. Het afscheidstournee uitstellen zou teveel risico’s met zich meenemen, omdat de gezondheid van Rikkert dit niet toeliet. Voor hen is het een beladen moment. Al in de jaren ’60 begonnen ze samen te zingen. In dezelfde periode werkten ze samen met grote namen als Boudewijn de Groot. Zo hadden ze de hit Meester Prikkebeen.

Het hippiestel

Het stel wordt ongeschreven als een hippiestel wat met een jointje vanaf een matras werkte. Dit gebeurde eerst in Amsterdam, later in Zaltbommel. Samen hebben ze heel lang muziek gemaakt. Vorig jaar werd het 50-jarige jubileum nog gevierd door het nummer ‘Mooi Geweest’ uit te brengen. Dit nummer is hieronder terug te vinden en maakt goed duidelijk wat voor soort muziek het zanduo Elly en Rikkert pas echt kenmerkt. De artiesten mogen dan wel aan de oude kant zijn, ze genieten nog volop van het samen maken van vrolijke muziek.

Nu nemen Elly en Rikkert afscheid met een online concert. Ze vonden het heel erg jammer om het op die manier te moeten doen, maar voor Rikkert is het beter. Zijn gezondheid is slechter en er is teveel twijfel of volgend jaar nog een tournee ingepland zou kunnen worden. Ondanks alles zijn beiden vastbesloten samen nog wel muziek te blijven maken. Dit lieten ze al weten in het NOS Radio 1 Journaal. Alhoewel het niet meer voor publiek is, blijven ze genieten om samen met elkaar muziek te blijven maken als duo. Muziek is immers hun passie.

Nog eventjes samen

“Het is niet afgelopen: we treden niet meer op, maar zijn nog wel bij elkaar. En we doen nog veel. Rikkert schrijft veel, mooie gedichten. Misschien ga ik wel weer eens een kinderboek schrijven. En we denken erover om een nieuwe cd te maken.”

Bericht Zangduo Elly en Rikkert nemen live afscheid zonder warmte van publiek is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Meer Informatie op deze website