Zanger Andrea Bocelli bracht een gratis concert tegen corona in de Dom van Milaan 1

De Italiaanse zanger Andrea Bocelli (61) heeft voor velen Pasen in een muziekfeest verandert. Alhoewel hij niet voor publiek kon optreden, heeft hij wel een speciaal optreden gegeven in de Dom van Milaan. Dit speciale optreden was live te volgen via YouTube en wist de nodige tranen weg te laten pinken bij kijkers. Andrea Bocelli heeft vele kijkers in zijn ban weten te krijgen, want meer dan 23,5 miljoen mensen keken wereldwijd naar dit concert tegen het coronavirus.

Live concert Andrea Bocelli

De burgemeester van Milaan had de operazanger uitgenodigd om op te treden in de Dom van Milaan, Duomo di Milano. al snel ging Andrea Bocelli in op het aanbod. Het concert Music for Hope ontstond en werd een boodschap vol liefde en herstel voor het zwaar door corona getroffen Italië. Het was live mogelijk om het concert via YouTube te kijken en uiteindelijk hebben ook meer dan 23,5 miljoen mensen genoten van het online concert.

In het concert, wat op Pasen met de hele wereld live werd gedeeld,werden beelden van een zingende Andrea Bocelli gecombineerd met beelden van de lege zaal en drone beelden van lege straten. Ook is te zien en te horen hoe de muziek van Andrea Bocelli wordt ondersteund door een orgel. Het complete concert is via YouTube terug te kijken. Met het concert moeten mensen verbonden worden en moet er hoop worden uitgedragen naar alle mensen wiens leven helemaal overhoop is gegooid door het coronavirus. Andrea Bocelli hoopt hen te binden.

Concert was een ware tranentrekker

Dat concert wist de nodige emoties bij mensen los te maken. Een fan reageerde: “Bocelli, uw stem is een soort vorm van Gods genade voor de mensheid in deze moeilijke tijden!” Mensen gaven aan te huilen. “Zoveel emotie. Zoveel leven ingebed in de muziek. Op dit moment, wanneer we de essentie van leven en dood en vrijheid proberen te begrijpen, brengt muziek ons ​​dichter bij dat punt van begrip.” Ook wordt er gereageerd: “Het tafereel van hem, een blinde man die ronduit op heilige grond stond en zijn hart uitzong, bracht tranen in mijn ogen.”

Op deze manier zorgt Andrea Bocelli bij velen toch nog voor een onvergetelijk Pasen, ondanks dat ze thuis moeten zitten. Andrea Bocelli eindige het concert met een eigen vertolking van Amazing Grace. Dit wordt hem zeker in dank afgenomen: ‘bedankt voor dit optreden. Het bezorgde me tranen en geeft me hoop“, wordt er gereageerd tijdens het lied. De nummers lijken luisteraars en kijkers hoop te bieden.

Verder zong operazanger Andrea Bocelli andere operanummers waaronder het bekende Ave Maria en Sancta Maria. Andrea Bocelli is gekozen omdat hij naast dit concert zich ook op een andere manier inzet om geld op te halen voor de bestrijding van het virus.

Inzetten tegen het coronavirus

Andrea Bocelli is zelf met zijn Andrea Bocelli Foundation hard bezig om geld op te halen om zo ziekenhuizen een steuntje in de rug te bieden. Met dit geld kan er apparatuur worden aangeschaft om het personeel te beschermen. Momenteel komt medisch personeel veel in aanraking met mensen die besmet zijn met het coronavirus en daardoor lopen ze zelf veel riscio. Er is ook niet altijd voldoende materiaal aanwezig om het personeel voldoende te beschermen. Hierdoor moeten op sommige plekken in de wereld al mondkapjes worden hergebruikt, omdat er onvoldoende van zijn. Ook zijn er op sommige plekken onvoldoende bedden en apparatuur beschikbaar om al die mensen op de intensive care te kunnen helpen.

Bericht Zanger Andrea Bocelli bracht een gratis concert tegen corona in de Dom van Milaan is geplaatst op OATO.NL en geschreven door: Kevin De Bruin.

Meer informatie is te lezen via deze link